Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 24 fokban sapkában és vizezett...

24 fokban sapkában és vizezett hajjal lehet napszurast kapni?

Figyelt kérdés

Ma voltunk a Balaton parton 3 órát, és szeretek napozni (le is égtem napkrem hiánya miatt) 20 perc nap, 10 perc árnyék + lehűtöm magam időnként. Mindig van rajtam világos sapka, de kicsit faj a fejem, és felek, hogy napszurast kaptam..

Köszönöm

2023. jún. 29. 14:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem attól is tud fájni a fejem, ha a szemembe süt a nap. Hasonlít a napszúrásra, de gyorsabban múlik. Másrészt könnyen lehet, hogy kiszáradtál, esetleg sok sót is vesztettél az izzadással. Próbálj sokat inni, de ne csak vizet, narancslé, plusz egyél egy banánt, esetleg elektrolitos sportitalt is próbálhatsz.
2023. jún. 29. 15:13
 2/5 anonim ***** válasza:

Nyugtass meg, hogy ez a 20 perc nap-10 perc árnyék nem ismétlődik...

Amúgy sapkában napszúrást nem nagyon lehet kapni tudtommal, de hőgutát igen.

2023. jún. 29. 15:33
 3/5 A kérdező kommentje:

1: Koszonom a választ.

2: de ismétlődik, persze közbe bementem a vízbe stb. 3* 20 perc volt szerintem, a többi az víz és árnyék.

2023. jún. 29. 15:37
 4/5 anonim ***** válasza:

3

Értem. Később vettem észre, hogy írtad, hogy 24 fok volt csak. (Bár nem tudom, hogy napon-e vagy árnyékban.) Ha süt a nap, akkor a vízben is leéghetsz és ott is kaphatsz napszúrást.

Én egy időben sokszor kaptam napszúrást, reggel 8-fél 9 körül kb. 10 perc séta a boltig, 2-3 perc ott, majd 10 perc séta vissza, ez már elég volt hozzá. Azóta mindig van rajtam kalap és szinte csak árnyékban vagyok. De én extrém érzékeny vagyok. (Napkiütéseim is vannak, szóval én napra gyak.lag alig megyek.)

Az egyik barátnőm pedig enyhébb hőgutát kapott nemrégiben, de már nem emlékszem a részletekre.

Az nagyon jó, hogy van rajtad sapka, mert sokan nem tudják, hogy az nem elég és nem jó, ha csak be van vizezve a haj.

Jobbulást!

2023. jún. 29. 15:50
 5/5 anonim ***** válasza:
25%
Nem sok eszed van. Teljesen mindegy hány percet vagy mellette árnyékban, attól még 6x20 perc a napon az mindig 120 perc marad, akkor is, ha 0 percet mész árnyékba, akkor is, ha 60-at. Le is égtél, ahogy kell.
2023. jún. 29. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!