Reflux tünetekkel diagnosztizáltak már valakinek cöliákiát?
Évek óta elhúzódó refluxom van. Egy ideig folyamatos protonpumpa gátló elnyomta az erős tüneteket, de mióta abbahagytam, nagyon rossz.
Szedtem már rá itopride supremexet, acilesolt, noacidot de egyiktől sem éreztem javulást. A tüneteim égő érzés, puffadás, folyamatos büfögési inger.
Voltam gyomortükrözésen, a szövettan eredménye pedig felvetette a gluténérzékenységet. Voltam vizsgálaton, ami negatív lett, de ma (természetesen gasztroenterológus javaslatára) voltam genetikai cöliákia, TSH, T3 és T4 vizsgálaton. A pajzsmirigy eredmények már megjöttek, minden határértéken belül van. Azt sem értem, ezt miért kellett egyáltalán megnézetni?
Ha a genetikai vizsgálat ppzitív lesz, akkor máris kezdeni kell a diétát?
Ilyen tünetekkel járt valakinek gluténérzékenység?
Pár hónappal ezelőtt kicsit diétáztam, nem ettem tésztát, semmi fehér lisztből készült dolgot, amíg így ettem, szinte teljesen elmúltak a tüneteim.
Nyilván majd az orvos megmondja, de kíváncsi lennék, szerintetek ez lehet e glutenérzekenység? (Őszintén, egy kicsit már nem is bánnam, ha az lenne, mert akkor végre tudnám az okát és nem kéne minden étkezés után szenvednem)
Előre is köszi nagyon.
Igen magam jottem ra. Az orvoskak nem voltak hajlandoak felismerni. Azota nem fordulok hozzajuk semmivel.
Minden keszetelt gabonat hagyj el
Mindkettő lehet, sőt, még egyebek is. Ezeknek nézz utána: SIBO, IBS, áteresztő bél szindróma (más néven szivárgó bél szindróma).
A reflux kezelés alternatíváinak is mindenképpen olvass utána.
Egyáltalán nem biztos, hogy valóban GERD. Lehet, hogy az előbb felsoroltak valamelyike.
⬆️ Ezt alaposan értsd meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!