Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mikor oldódik meg végre a...

Mikor oldódik meg végre a Rivotril hiány?

Figyelt kérdés

Epilepsziás vagyok és Rivotrilt is kell szednem az epilepszia gyógyszerem mellé, mivel sok kisérletezés, gyógyszer kombináció kipróbálása után ez az EGYETLEN, ami segít a rohamaimban. SEMMI más. Ha nem szedem a rivotrilt az epilepszia gyógyszerem mellé , sokkal gyakoribbak a rohamaim.

Az orvosom nem tud semmit mondani… a neten is már csomószor olvashattuk, hogy februárban megszűnik a hiàny, aztán ebből már májusra lett… mèg egy bontatlan 50db-os rivotrilom van… aztán annyi… engem nem tudnak átállítani xanaxra vagy más nyugtatóra, mert NEM oldja meg a problémámat, hisz nem szorongásra szedem.

Hogy fogok így dolgozni? Mi lesz velem?

Valaki tud valami utolsó infót ez ügyben?

2023. máj. 12. 20:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Xanax miért nem jó?
2023. máj. 12. 20:50
 2/7 anonim ***** válasza:
Én Budapesten vagyok és április közepén végre közölték a patikában, hogy már van újra Rivotril és kitudtam váltani. Próbáld meg másik patikákban, szerintem lesz. Úgy tudom csak a 0,5mg-os volt hiányban. Ha nem lenne beszéld meg az orvossal, hogy a 2mg-osat írja fel és 4 adagra szeleteled a 2mg-ost.
2023. máj. 12. 21:03
 3/7 anonim ***** válasza:
27%

Én pont ezt mondtam a retardált háziorvosoknak meg pszichiátereknek, hogy mi a f*szért kell "off-label" felírni antiepileptikumot felnőtteknek szorongásra amikor arra ott van a Xanax, Xanax SR, Lorazepam, Clobazam, antidepresszánsok pl tianeptine.

Most az ő lelkükön szárad amit én írtam kb. 2 - 3 hónapja, hogy a Bethesda Kórházban jelenleg ugyanúgy hiány van, és ha nem írtak volna fel dögivel Rivotrilt 2mg-osat azoknak akiknek csak 0.25 vagy 0.5 kell, akkor lenne az epilepsziás gyerekeknek akár a nekik szükséges 8 - 10 mg naponta.

Felnőtt epilepsziásoknak meg akár 20mg naponta.

A szorongók max kis kellemetlenséggel átállnak xanaxra, de egy epilepsziás belehalhat ha grand malja lesz váltás során, pl lamotriginre.

Grat az orvosoknak. Úgy, hogy P4-es fokozottaban ellenőrzött szert (pont ezért kérik el a személyit, de xanaxnál meg nem) mi a fszert írhat fel egy sima mezei háziorvos aki azt sem tudja pontosan milyen gyógyszer meg hogy hat csak annyit, hogy "őőő lenyugtat".

Elárulom helyettük

carboxyl-decarboxylaze modulációjával több gaba lesz a glutamate-ból

GABA agonista

Szerotonin aktivitást csökkenti

Ezekből a 2. kell kizárólag a szorongásosoknak, ami bőven elegendő, ezzel rendelkezik a Xanax pl.

2023. máj. 12. 21:26
 4/7 A kérdező kommentje:

Első: a xanax nem görcs oldó. A Rivotrilt eredetileg epilepsziára fejlesztették (ha jól tudom) csak már jobb epilepszia gyógyszerek vannak ezért a hàttérbe szorult és inkább szorongásra kezdték el adni.

Második: Nekem mindenhol, ahol kérdeztem 0.5 mg-osból sincs, sőt a generikumból sincs. Semmi clonazepam hatóanyagú gyógyszert nem tudtak adni bárhol kérdeztem az utóbbi kb. 3 hónapban…

De akkor újra megpróbálom.

2023. máj. 12. 22:19
 5/7 A kérdező kommentje:
(A görcs alatt az epilepsziás rohamot értem)
2023. máj. 12. 22:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Már van rivotril én legalábbis simán kiáltottam 2 dobozzal
2023. máj. 16. 12:17
 7/7 A kérdező kommentje:
Pest környéken? Szuper! Köszi:)
2023. máj. 16. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!