Mikor oldódik meg végre a Rivotril hiány?
Epilepsziás vagyok és Rivotrilt is kell szednem az epilepszia gyógyszerem mellé, mivel sok kisérletezés, gyógyszer kombináció kipróbálása után ez az EGYETLEN, ami segít a rohamaimban. SEMMI más. Ha nem szedem a rivotrilt az epilepszia gyógyszerem mellé , sokkal gyakoribbak a rohamaim.
Az orvosom nem tud semmit mondani… a neten is már csomószor olvashattuk, hogy februárban megszűnik a hiàny, aztán ebből már májusra lett… mèg egy bontatlan 50db-os rivotrilom van… aztán annyi… engem nem tudnak átállítani xanaxra vagy más nyugtatóra, mert NEM oldja meg a problémámat, hisz nem szorongásra szedem.
Hogy fogok így dolgozni? Mi lesz velem?
Valaki tud valami utolsó infót ez ügyben?
Én pont ezt mondtam a retardált háziorvosoknak meg pszichiátereknek, hogy mi a f*szért kell "off-label" felírni antiepileptikumot felnőtteknek szorongásra amikor arra ott van a Xanax, Xanax SR, Lorazepam, Clobazam, antidepresszánsok pl tianeptine.
Most az ő lelkükön szárad amit én írtam kb. 2 - 3 hónapja, hogy a Bethesda Kórházban jelenleg ugyanúgy hiány van, és ha nem írtak volna fel dögivel Rivotrilt 2mg-osat azoknak akiknek csak 0.25 vagy 0.5 kell, akkor lenne az epilepsziás gyerekeknek akár a nekik szükséges 8 - 10 mg naponta.
Felnőtt epilepsziásoknak meg akár 20mg naponta.
A szorongók max kis kellemetlenséggel átállnak xanaxra, de egy epilepsziás belehalhat ha grand malja lesz váltás során, pl lamotriginre.
Grat az orvosoknak. Úgy, hogy P4-es fokozottaban ellenőrzött szert (pont ezért kérik el a személyit, de xanaxnál meg nem) mi a fszert írhat fel egy sima mezei háziorvos aki azt sem tudja pontosan milyen gyógyszer meg hogy hat csak annyit, hogy "őőő lenyugtat".
Elárulom helyettük
carboxyl-decarboxylaze modulációjával több gaba lesz a glutamate-ból
GABA agonista
Szerotonin aktivitást csökkenti
Ezekből a 2. kell kizárólag a szorongásosoknak, ami bőven elegendő, ezzel rendelkezik a Xanax pl.
Első: a xanax nem görcs oldó. A Rivotrilt eredetileg epilepsziára fejlesztették (ha jól tudom) csak már jobb epilepszia gyógyszerek vannak ezért a hàttérbe szorult és inkább szorongásra kezdték el adni.
Második: Nekem mindenhol, ahol kérdeztem 0.5 mg-osból sincs, sőt a generikumból sincs. Semmi clonazepam hatóanyagú gyógyszert nem tudtak adni bárhol kérdeztem az utóbbi kb. 3 hónapban…
De akkor újra megpróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!