Köldöknél övszerű fájdalom és Köldök váladékozás mire utal?
Vasárnap beteg voltam hánytam és ment a hasam (az ismerőseim közül többen is hánytak, valószínű hogy valamit elkaptunk) ezután a köldököm környékén övszerű fajdalom lépett fel, a hátamban is éreztem. Már többször is jártam így de most jobban fájt, illetve puffadok is nagyon. Feszít az egész alhasam környékén és közepén is. Egy ideje észrevettem hogy a köldökom váladékozik, nem tudom lehet e valami összefüggés.
Egyébként úgy általában sokat megy a hasam, vagy nagyon lágy a székletem ami sárgás szinu. Ma mentem volna az orvoshoz de valamiért nem rendelt. Holnap újra próbálkozom.
Addigis gondoltam megkerdezem járt e már így valaki vagy esetleg mi lehet ez szerintetek ?
Már régóta húzom halasztom egyébként ezt a dolgot mivel mindig dolgozom.
21/L
Sajnos akár bélprobléma miatt is váladékozhat a köldök, valakinek ezt írta a doki: "Kedves Tami!
Köszönöm, hogy hozzám fordult problémájával. A "váladékozó köldök" hátterében több dolog állhat. Köldökünk egy "elzáródott járat", mely az embrionális korban kötötte össze a májunkat édesanyánk méhlepényével. A születésünk után ez elzáródik, hegesedik. Hasfalunk ezen pontján a leggyengébb és bár a köldök bezáródott, de egy erős szalag még összeköti a májjal a hasüregen belül. A váladékozás oka lehet sérv a hasfal gyengesége miatt, ún. fistula (járat) mely a köldököt a bőr alatti kötőszövettel, vagy rosszabb esetben a hasüregi szervekkel köti össze, és ok lehet még, ha erős trauma, megerőltetés hatására a májat a köldökkel összekötő szalag (lig. teres hepatis) megszakad, elszakad. A kezelés is az októl függ.
Épp ezért kérem panaszaival személyesen keressen fel egy sebészeti szakrendelést.
Minden jót kívánok!
Dr. Fedor Roland"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!