Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit tegyek a bal alkarommal,...

Gungasam kérdése:

Mit tegyek a bal alkarommal, hogy hamar gyógyuljon a gyulladás? 71/F

Figyelt kérdés
Tegnapelőtt kisé túleröltettem a bal karomat. Tereprendezés volt . A bal hüvelyktől ferdén felfelé a a kar belső oldalán megdagadt és kipirult. Ma már csak akkor fáj ha megérintem. Nem tudom, hogy csak izom vagy ér is gyulladt.Tegnap pihentettem és hűtöttem . Szeretném mihamarabb folytatni a dolgom, almalét kell préselnem a tavalyi túlérett almából. Az is erőmunka. Már nem szedek rá fájdalomcsillapítót, egy szem Diclac-ot szedtem estére. Ha nem múlik és rádolgozom, súlyosbodhat.... ha nem dolgozom tönkre megy az alma. (már ledaráltam) 2 napot pihent, hogy levet engedjen.

2023. ápr. 30. 13:40
 1/7 anonim ***** válasza:
49%
Izmommelóhoz energia kell kaloria feherje , ha nem izomláz akkor sok nyomelemek enzim friss termések pihentetes víz kell.
2023. ápr. 30. 13:55
 2/7 Nariakira válasza:
A hűtés és a pihentetés egyaránt jó szerintem. A diclofenàk tabletta is fájdalom csillapító illetve gyulladás csökkentő, szerintem abból is lehetne még bevenni , nem tudom hogy naponta hàny szem a megengedett. Az alma préseléséhez nincs esetleg otthon valami erre alkalmas konyhai robotgép? Pl. Turmixgépben leturmixolni majd szűrön àt szűrni ? Valamelyik csalàdtag,rokon vagy szomszéd nem tudna ebben segíteni Önnek ?
2023. ápr. 30. 13:55
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Az alma 5 nagy festékes vödörnyi (kb. 60liter ledarálva), így konyhai kisgépek nem jöhetnek szóba.Eszembe jutott közben, hogy van egy centrifugám régről aminek az üstjét kifurkáltam alaposan, most talán préselés helyett kicentrifugázom az almalét. Valamennyi veszteség biztosan lesz a préseléshez képest de nem kell izmozni. A feleségem tud segíteni de préselni nem fog ő sem. A fiam , aki velünk él és lakik, nem segíthet. Ez a gyerek(45) aspergeres és elég nehéz őt olyasmire kapni ami a napi rutinjától eltér. A másik fiam pedig távol él tőlünk, a Bükk.hegységben. A szomszédok elég újak, 2021-ben költöztünk Pestről vidékre 3-an, a nejem a fiam és én. Érdekes szomszédaink lettek, romániából települtek át vagy 20 éve, elmagyarosodott románok. A fickó neve Vaszil.Mindenesetre mindig meg tudják mutatni, hogy hol, mit segíthetnének de segíteni még soha semmit nem segítettek.Hihetetlenül gyorsan megértettem, nem számíthatok jószomszédi támogatásra, megelégszem azzal ha köszönő viszonyban vagyunk.
2023. ápr. 30. 15:24
 4/7 Nariakira válasza:
Igen, így valóban nem egyszerű segítő kezet találni.A centrifuga szerintem járható út. Talàn a centrifugázásból vissza maradt alma pépet újra le lehetne centrifugàzni hàtha akkor több lé kinyerhető. Mielőbbi jobbulást kívánok Önnek !
2023. ápr. 30. 15:49
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi! A karom gyorsan javul. A centrifugával is kétszer kell levet nyerni csakúgy mint a préssel. Miután kiszedik a szárazat, szét kell törni és pihenni hagyni majd újra centrifugázni.Jó, hogy írod! Mikor a tavalyi alma erősen romlani kezd mert melegszik az idő, kénytelenek vagyunk feldolgozni nehogy ránk romoljon. Az almabort csemege (édes) minőségre készítem és mivel egy cseppet kesernyés nagyon jó szomjoltó.
2023. ápr. 30. 16:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Én nem ajánlanám a Diclak tablettát.Tud ez okozni más problémát is.

A borogatás,pihentetés többet ér.

2023. ápr. 30. 16:52
 7/7 A kérdező kommentje:
A bal karom úgy-ahogy rendbe jött! Köszi a tanácsokat. A rövid jegelés hosszabb melegedés váltakozva , nagyon jó! Az almabor nehezen adta ki a lényegét, egyszer újra kellett indítanom az erjedését, mert valahogy nem tetszett a színe , ereje. Mostanára kipalackoztam. Olyan a színe mint a méznek, nehezen csurran mintha sűrű voln, enyhén kesernyés-savanykás mégis édes. Itatja magát de egy-két deci után meg kell állni vele...mert nagyon nagyon jó kedvem lesz!
jan. 22. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!