Koraszülöttek később fejlődnek?

Gyerekként biztos csúsztatok kicsit, de aztán az idővel korrigálódik.
Kb egy honappal korabban szulettunk -> az 4 hét, 40-4=36.. én is a 36. hétre születtem, igaz “egyedül”. 2700 grammal, 49 centivel.. most már 184 cm magas vagyok. Fiam is 36. hétre jött, 2760-nal, 50 centivel, még csak 3 hónapos, kicsit kisebb az átlagnál, de a fejlődése megfelelő ütemben zajlik..
biztos vagy benne, hogy nem korábban jöttetek? 33-34. hét körül?
Egyébként mindegy is, exem is ikerpár tagja, már nem emlékszem, hogy hány hétre születtek, de ők is 1600 körül, 2 hónapot voltak intenzíven, meg csecsemő osztályon, de semmi nem látszik meg már abból..

A koraszülöttek általában "behozzák" a lemaradást.
Bár az az 1-3 hónap már semmit nem jelent 23 éves korban.
Ami nálad inkább bejáthat, hogy az ikrek sokszor tápanyaghiányban szenvednek az egész terhesség alatt, és ez a fejlődési elmaradás viszont már egész életükben látszani fog. Én is ismerek olyan ikreket akik már 30 felett vannak de még mindig 16-nak néznek ki :)
Feleségem 6 hónapra született, meg nem mondanád róla. Már az egészen kisgyerekkori képein sem látszik alulfejlettnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!