Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Anorexiás lehetek?

Anorexiás lehetek?

Figyelt kérdés
Egy éve evés zavarom van amine abbban nyilvanul meg h felek a kaloriaktol meg a hizastol es testkeo zavarom is van. Viszont nagyin hullamzo ez az egesz es van h eszem rendesen de kozbe ugyanugy nagyon buntudatom can de olyan is van h keveset eszem. Lenyeg h pszichiaterhez jarok kb egy fel eve es o szerinte anorexias vagyok. Azt elfogadtam h eves zavarom van de azt nehez h egy normalis BMI vel anorexias legyek... (o azf mondta h ez egy mentalis betegseg es a gondolkodasom teljesen olyan)
2023. ápr. 21. 19:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Tessék itt egy idézet "szakirodalomból"

Szerintem tudod használni a keresőt, mert egyébként értelmesnek tűnsz. Szóval olvasgass kicsit.

"Pedig az anorexia egyáltalán nem azt jelenti, hogy valaki sovány, sőt még csak azzal sem egyenlő, ha valaki kórosan sovány. A betegség hivatalos neve: anorexia nervosa - ahol az anorexia szó az étvágytalanságra utal, míg a nervosa a pszichés háttérre. A közhiedelemmel ellentétben ez a betegség nem csak annyit takar, hogy a beteg nem eszik, a nem evés "csak" a pszichés alapbetegség tünete. Egyik fő jellemzője a testképzavar. "

2023. ápr. 21. 19:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Anorexia nem feltétlenül soványság - bár legtöbbször az is -, hanem a bűntudat az evés miatt és a testképzavar.
2023. ápr. 22. 07:28
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!! Azért irtam ki a kerdest mert tudom h a gyógyulás elso lepese h belasd h beteg vagy.
2023. ápr. 22. 12:02
 4/4 anonim ***** válasza:
Én pedig azért javasoltam, hogy olvass utána a diagnózis szerinti betegségednek, mert így beláthatod, hogy valóban anorexiás vagy.
2023. ápr. 22. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!