Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez az ember szerintetek...

Ez az ember szerintetek autista lehet, vagy valami más problémája van?

Figyelt kérdés
Ismerek egy furcsa és ijesztő embert gyerekkora óta. Azért gondolom autistának, mert nem nagyon voltak barátai csak ritkán és kevesen. Hallottam, hogy az iskolában volt amikor szekálták őt, de ő is hajlamos volt mások szekálására, tehát át is élte de ő is elkövette. Az iskolai szünetekben azt mesélték róla, hogy nem sokszor játszott másokkal helyette az udvaron csigákat taposott és rongálta a berendezést. A saját testi épségével sem törődött, állítólag tüskebokorban mászkált és csalánban is, másokat meg vert vele. A suliban sokat maszturbált is állítólag. Agresszív volt, volt amikor késsel is fenyegetőzött. Egyszer egy beteg galambot a házunkban a lift oldalának csapkodott, és a padlót feltörölte vele. Most már 30 év körüli és az anyjával él. Soha nem láttam hogy barátnője lett volna, viszont utcalányokkal láttam. Néha piál is. Egy elég nagydarab kigyúrt ember, és agresszív. Ha valaki házibulit tart akkor kiüvölt rá az ablakon de nagyon trágár stílusban. Ha nem halkulnak el akkor feljelentést tesz, de volt olyan is amikor szétverte az ajtaját a bulizóknak, egy másik társaságnak meg téglával bedobta az ablakát. Ezeket nem tudták rábizonyítani mert éjszaka történt, de mindenki őt gyanusítja, el is költöztek miatta. Ismerősei panaszkodtak, hogy facebookon szexuális üzenetekkel zaklatja őket, azt is rendkívűl gusztustalan formában. Trollkodik is facebookon, szándékosan bántó dolgokat ír. Viszont ha akarja, eljátssza a normálist, amikor másnap beszélik hogy éjjel ki ordított ki az ablakon akkor ő is beszáll a beszélgetésbe és találgat ki volt az, hogy elterelje a gyanút magáról. A legtöbb dolgát a saját anyja sem tudja, csak felszínesen tudja hogy baj van vele, de azt nem hogy ennyire szörnyű. Mit gondoltok milyen betegsége van?

2023. ápr. 20. 03:43
1 2
 11/12 NTBS ***** válasza:
Inkább viselkedészavar.
2023. jún. 6. 07:09
 12/12 A kérdező kommentje:
Úgy tudom a viselkedészavart elkülönítik az antiszociális személyiségzavartól, talán kevésbé számít súlyosnak is. Ennek ellenére ha nem kezelik megfelelően még gyerekkorban, a tünetei eldurvulnak annyira, hogy a nem hozzáértő azt hiheti pszichopata. Gyerekkorában a tanárai, osztálytársai is annak hitték már általános iskola végén.
2023. jún. 6. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!