Megharapott a kölyökkutya, nem vérzett, veszettség elleni oltást még nem kapott, szerintetek, lehet belőle baj? Kicsit fáj, pirosas.
ha kutyad van nezzel mar utanna konyorgom ilyen alap dolgoknak.
ha nem veszett a kutya akkor nem tud veszettseget tovabb adni.... mivel nem veszett. :-D
És csak a veszettség lehet, amit el lehet kapni kutya harapástól?
Ha már te olyan nagy tudású vagy, akkor gondolkodj már.
Csak leírtam, mielőtt valaki megkérdezné.
Mennyi idős a kölyök? 3-4 hónapos?
Milyen lehetősége volt erdőben, mezőn kóborolni, ahol találkozhatott volna veszett állattal?
Szerinted miért 4. hónap az, amikor beadják az oltást?
Kaphatsz tetanuszt is, vérmérgezést, egyéb bakteriális fertozeseket, tályog stb
Kérlek, menj el orvoshoz.
Valóban több betegséget is el lehet kapni egy kutya harapástól, de általánosan a veszettség a ránk is veszélyes ezek közül, mivel az zoonózis. Ha nem találkozott veszett állattal, rókával eddig, vagy annak az elpusztult példányával, nem valószínű a veszettség. Viszont van egy biztos tipp, ha valóban veszett a kölyökkutya, annak látható jelei vannak egy idő után, agresszivitás, túlzott nyáltermelés (habzó száj), nyugtalanság, kedvetlenség
Pánikolni és féktelenül nyelni a sósavat viszont nem kell, mivel a betegség 3mm/h halad az agyad felé harapás helyétől, így amíg úton van, menthető az ember. Ha úgy érzed nem fenékig tejfel valami, menj el doktorhoz
Mi hozzánk 1,5 hete jött, eddig a "szüleivel" és a testvéreivel játszott, de voltak macskák is. Viszont nem igazán gondolnám, hogy bármi ilyen közre játszana ott. Hiszen viszik őket. Mondjuk a macskákat nem tudom, de erdőben, meg házon kivül szerintem addig volt, míg beoltották őket. Rókával, denevérrel meg tuti nem találkozott.
Vérezni nem vérzet, de a helye ott volt. És látszik még mindig.
Köszi a válaszokat, ment a zöld mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!