Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Havonta kb. egy alkalommal...

Havonta kb. egy alkalommal arra ébredek, hogy fuldoklom. Más is tapasztalt már ilyet, és ha igen, mi oldotta meg?

Figyelt kérdés

Olyan, mintha savat öklendeznék fel és a tüdőmbe kerülne. Ilyenkor alig tudok levegőt venni, csak hangos hörgés közepette sikerül. Ma hajnalban is volt egy ilyen eset, és a harmadik levegővétel után köhögtem egyet, és akkor jött fel a torkomba a keserű sav. Ez volt eddig a negyedik alkalom, hogy ilyen történt.

Próbáltam utána keresni, hogy mi lehet a baj, de az alvási apnoe, és a reflux nem fedi ezt, refluxnál gyomorsav jön fel, de nincs alvás közben fuldokolva felriadás.

Tapasztalt más is ilyet, és ha igen, hogyan tudta megoldani?

2023. ápr. 15. 21:14
 1/2 anonim ***** válasza:
Párom hasonlóan van. Bizonyos időközönként előjön (évente/félévente 3-6 hétre, változó). Már teljesen kivizsgáltatta magát, amit tudott helyre hozott (gyomorsav), de konkrét okát nem tudni. Szerintem a stressz és a rossz alváspóz is közre játszhat.Pl álmodban nyitott szájjal horkolsz, félrenyelsz és ezért fulladozol. Ahogy elmeséli tényleg nagyon rossz lehet. Olyankor annyira fulladozik és köhög, hogy még a víz is leveri. :/ Kitartást.
2023. ápr. 15. 21:21
 2/2 A kérdező kommentje:

Most pont nagyon stresszes napom volt. Horkolás is van sajnos az utóbbi egy-másfél évben. Amióta elhíztam. Én is leizzadtam...

Köszönöm a választ!

2023. ápr. 15. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!