Havonta kb. egy alkalommal arra ébredek, hogy fuldoklom. Más is tapasztalt már ilyet, és ha igen, mi oldotta meg?
Figyelt kérdés
Olyan, mintha savat öklendeznék fel és a tüdőmbe kerülne. Ilyenkor alig tudok levegőt venni, csak hangos hörgés közepette sikerül. Ma hajnalban is volt egy ilyen eset, és a harmadik levegővétel után köhögtem egyet, és akkor jött fel a torkomba a keserű sav. Ez volt eddig a negyedik alkalom, hogy ilyen történt.
Próbáltam utána keresni, hogy mi lehet a baj, de az alvási apnoe, és a reflux nem fedi ezt, refluxnál gyomorsav jön fel, de nincs alvás közben fuldokolva felriadás.
Tapasztalt más is ilyet, és ha igen, hogyan tudta megoldani?
2023. ápr. 15. 21:14
1/2 anonim válasza:
Párom hasonlóan van. Bizonyos időközönként előjön (évente/félévente 3-6 hétre, változó). Már teljesen kivizsgáltatta magát, amit tudott helyre hozott (gyomorsav), de konkrét okát nem tudni. Szerintem a stressz és a rossz alváspóz is közre játszhat.Pl álmodban nyitott szájjal horkolsz, félrenyelsz és ezért fulladozol. Ahogy elmeséli tényleg nagyon rossz lehet. Olyankor annyira fulladozik és köhög, hogy még a víz is leveri. :/ Kitartást.
2/2 A kérdező kommentje:
Most pont nagyon stresszes napom volt. Horkolás is van sajnos az utóbbi egy-másfél évben. Amióta elhíztam. Én is leizzadtam...
Köszönöm a választ!
2023. ápr. 15. 21:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!