Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mennyire kell egy autistának...

Mennyire kell egy autistának vagy Asperger szindrómásnak autista megjelenésűnek lenni?

Figyelt kérdés
Ezt én a következtetés miatt kérdezem. Ismerősről érdekelne, mert a magatartása olyan, viszont a külső jegyeiben nem, sportos alkatú, és aki csak látásból ismeri még tettszhet is neki. Az autistáknak van egy sajátos arcuk, és sokszor jellemző rájuk a kisebb nagyobb túlsúly. Nem tudom ez függ-e a súlyosságtól. Például ismert egy Oravecz Lizanka aki a szerencsésebbek közé tartozik, ugyanis magasan funkcionál, de az arca neki is eltér az átlagtól. A kérdés az, hogy egy autista lehet-e a szokásos értelemben vett szépség, férfiaknál izmos kockás hasú sármos, nőknél meg plázacica, vagy azért ez valószínűtlen?

2023. ápr. 6. 12:10
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Ha jobban átgondolom, nem tudom mi lehet a baj vele. Azért gyanakodtam az autizmusra vagy Asperger szindrómára, mert gyerekkora óta ismerem, egy házban lakunk és mindig fura volt. Nem voltak barátai csak kevés és ritkán. Most a 30as évei elején jár és az anyjával él. Gyerekként állítólag ragaszkodott bizonyos rutinokhoz, az anyja ezt beszélte róla, ez egy autista jellemvonás. Úgy tudom soha nem volt barátnője sem, viszont utcalányokkal láttam, mert a nyugati tér közelében lakunk és ott van jó néhány. Munkája hol van, hol nincs. Ezenkívűl elég meredek sztorik vannak róla, mint trollkodás a facebookon és szexuális tartalmú üzenetek küldése. Ha a környéken házibulit tart valaki, rendkívűl trágár módon ordibál az illetőkkel, van amikor feljelentést tesz, de már volt hogy az ajtajukat szétverte, másnak meg betörte az ablakát. Erre vigyázott, hogy ne érjék tetten, de igencsak mindenki rá gondolt. Külsőre egy nagydarab kigyúrt ember, aki nem ismeri azt gondolná tud csajozni, nem szorul örömlányokra. Ezenkívül gyerekként volt állítólag amikor szekálták az iskolában, de ő is megtette ezt másokkal, és szünetekben amikor a többiek játszottak, ő csigákat taposott és rongálta a berendezést. Erre lennék kíváncsi, milyen betegség miatt ilyen fura.
2023. ápr. 13. 18:55
 12/14 anonim ***** válasza:
72%

Őrajta mondjuk látszik:

[link]

Az én lányomon nem. Talán egy kicsit.

2023. ápr. 13. 19:19
 13/14 anonim ***** válasza:
74%
a túlsúly egyáltalán nem kell, hogy legyen, ez nem attól függ. Az arcon sem látszik feltétlen, ez hülyeség!
2023. ápr. 14. 16:11
 14/14 anonim ***** válasza:
94%

Értem már általános iskolában rajongtak a fiúk,aztán később a férfiak.Sok nő is mondja/mondta,hogy mennyire csinos és szép vagyok.Különlegesnek tartják a vonásaim.Kamaszként (túl)karcsú voltam,így bőven húsz felett már(szerencsére)átlagos alkatom van,nincsen rajtam túlsúly.Annyiban követem a divatot,hogy ami hozzám illik,azt beépítem a ruhatáramba.Szeretek vásárolni,alkalmakkor csinos ruhát magassarkúval hordani.Nem tudom az számít-e neked,de én annyira jól tudtam maszkolni,hogy felnőttként derült ki rólam ez az egész Asperger dolog.

Szerintem nincs ilyen,hogy autista kinézet.

2023. máj. 5. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!