Fiatalok többsége tényleg nem fél covidtól? 30- alatiakra gondolok #
Figyelt kérdés
2023. márc. 16. 09:14
1/9 A kérdező kommentje:
Vagy inkább csak nem akarnak tudomást venni róla?
2023. márc. 16. 09:15
2/9 anonim válasza:
Sztem korosztalytol fuggetlenul alig fel tole vki..
3/9 anonim válasza:
Én 40 felett vagyok, mégsem félek. Persze, amikor voltak szabályok, azt betartottam, pl. amikor 8 után nem lehetett kimenni. De nem vagyunk egy rettegős család. Nincs semmi komoly betegségünk, nem vagyunk legyengülve. Tavaly át is ment rajtunk, szinte tünet nélkül. De még a majdnem 65 éves, krónikus beteg munkatársam is könnyedén vette. Igaz, ő is fitt, rendszeresen sportoló ember.
4/9 anonim válasza:
Egyszerűen nem akarunk lemaradni az életről. Meddig maradjon az ember bezárva, és ne csináljon semmit?
5/9 anonim válasza:
Mit értesz félelem alatt?
Nyilván nem szeretnék beteg lenni, ha lehet még csak náthás se, súlyosabb meg pláne nem. De ettől még a mindennapokban nem az köti le a gondolataimat, hogy ajj csak nehogy megbetegedjek.
6/9 anonim válasza:
51 éves vagyok. Asztmás. Mégsem félek tőle. Az én szerény véleményem, hogy túl lihegték az egészet. Ha nem csinálnak belőle ekkora cirkuszt, akkor mindenki letudta volna influenzának. Angliában élek, elég komolyan vették a szabályokat. Covid ideje alatt végig dolgoztam. Minden nap mennem kellett a munkahelyemre. Bent a melóhelyen minden nap fertőtlenítés, láűzmérés , maszk, stb. Mellettem dolgozott a kolléganőm aki a teszt szerint covidos volt, de semmi tünete nem volt. Amíg voltak a szigorítások ( covidos vagy 14 napot otthon kell maradnod családoddal együtt) nem kaptam el. Majd jött az új szabély. Ha covidos vagy már nincs karantén, nyugodtan dolgozhatsz. Na én ekkor lettem a teszt szerint covidos. 2 napig lázas voltam, de ennyi. Persze nekem már nem volt karantén, így lázasan, covidosan dolgoztam. Ahogy a legtöbb kollégám is. Ha annyira nagy járvány lett volna, szerintem egy sima papírmaszk amit az emberek heteig viseltek nem mentett volna meg, hogy ne kapd el. Meg miért nem lett karantén mindenkinek aki elkapta. Csak az elején volt fontos a karantén, mostmár a gyerekek is mehetnek covidosan oviba. suliba. Munkában már senkit nem érdekel, hogy ki covidos, ki nem.
7/9 anonim válasza:
Az a helyzet, hogy bacifóbiásként másfél évig védekeztem a covid ellen ahogy csak lehet. Aztán mégis elkaptam. Rájöttem, hogy ez sokkal több összetevős dolog annál, mint hogy megmostam-e a kezem buszozás után.
Nem lehet félelemben élni, rettegésre pazarolni az időnket. Előbb utóbb úgyis elér a betegség is, a halál is. Inkább éljek rövidebben, de teljesebben, mert hiába akarom elkerülni a bajt, megvan egy pillanat alatt.
Egyébként a covid se volt rosszabb, mint influenzásnak lenni. Nekem ezzel a fertőzéssel el is múlt a bacifóbiám. 😉
8/9 anonim válasza:
Miért féljek egy olyan dologtól, amiben 3 év alatt 6,8 millió ember halt meg, ezzel szemben csak idén eddig már több mint a duplája vesztette életét más betegségekben, illetve egyéb dolgok miatt?! Mi értelme rettegni egy betegségtől, pláne, ha ilyen enyhe halálozási rátájú? Rettegjek attól is minden egyes nap, hogy ha kilépek az utcára, 1% esély van arra, hogy el fog ütni az autó?
9/9 anonim válasza:
A normálisak félnek, az agymosottak nem. Nem az aktív covid fertőzéstől féltem, az nem érdekelt, hanem a post covidtól, hogy hiába esel át rajta tünetmentesen, szépen lassan lebontja majd a szíved és agyad. Akik elkapták, szerintem 1-2, max. 3 évet élnek még.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!