Epehólyag eltávolítás utáni 4-6 hétben ti milyen ètrendet követtetek?
Engem 2 hete műtöttek.Az orvos 6 hét diétát javasolt.Azóta ugyanazokat eszem mint műtét előtt.leves,krumpli,cukkini,sárgarépa ,sütőtök,kompótok,rizs,rizottó.
Húst nem fogyasztok.
Már 3 hónapja ezeket eszem,úgyhogy kezdem már unni.
Ti hogy étkeztetek a műtét utàn?Meddig tartottáktok a diétàt?
Nekem most jön a műtétem, az étrend része engem is zavar már előre... :(
Dolgozni mikor mentél/mész vissza? (és ülő, vagy álló munka, szellemi, vagy fizikai?)
A hathetes diétának (ahogy néztem), pont az a lényege, hogy visszavezesse a zsírt is étrendbe, hogy a szervezet óvatosan megtanuljon epehólyag nélkül is rendes étrendet emészteni. Szerintem sovány csirkével (mell, bőr nélkül, zsírtalanított leves, grillezve) te is megpróbálkozhatsz...
Én még nem megyek vissza dolgozni,egyébkènt irodai munkám van.
Az a baj,hogy ahogy írtam húst nem eszem.Ezért is olyan nehéz ez az egész..
A műtéttől ne fèlj ám!Az egy megvàltás!
Nekem mèg most sem àllt át az agyam a folyamatos rosszulléttől való félelemről ...Lehet túlzásba viszem a diétát is..De nem szeretnék rosszul lenni.
Köszi!
Nekem karácsonykor voltak komolyabb panaszaim, akkor volt gyulladásban, elindulhatott egy kő, el is akadt, be is sárgultam... aztán a követ megszültem, a gyulladás lement, panaszmentes vagyok azóta is, eszek mindent (amíg lehet), sportolok, leadtam vagy 6 kilót karácsony óta (volt miből, így vagyok 100 alatt picivel). Szóval pont abban a néma köves állapotban vagyok, amivel kis szerencsével évtizedekig is elvan az ember.
De a kövek attól még ott vannak, szóval mennie kell az epehólyagnak is.
És én inkább siettetném a munkába állást, a táppénz nem egy jó befektetés, otthon is csak ülnék, mint az irodában, gyerekeknek is jobb, ha kocsival mehetnek suliba, nem pedig buszozniuk kell. Meg a sporthoz is mielőbb vissza akarnék térni.
Azt a pár hét diétát meg majdcsak kihúzom valahogy. Szerintem neked is át kell állni táplálóbb, teljesebb ételekre. Mi lenne, ha tejtermékekkel (sovány joghurt, túró, sajtok) kezdenéd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!