Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez így nem túl sok? PPI két...

Ez így nem túl sok? PPI két hétig 2X40 mg, két hétig 2X20 mg, egy hétig 1x20 mg. Illetve az lehetséges, hogy a PPI túlzottan leviszi a savat, és már attól leszünk rosszul?

Figyelt kérdés

Azért kérdem, mert az első gyomorégésem után a sürgősségin napi egy szem Controlocot írtak fel, és hogy jelentkezzek a gasztroenterológián. Szedtem a gyógyszert, de 4 nap után ismét rosszul lettem gyomorégéssel. Közben a helyi gasztroenterológiáról elküldtek a kórházi gasztroenterológiára gyomortükrözésre, ahol GERD, gastritis és esophagitis igazolódott. Az ottani gasztroenterológus azt mondta, hogy egyelőre ne szedjek gyógyszert, csak Salvus víz + diéta. Később lehet szó gyógyszerről. Utána egy hétig jól voltam, de most megint érzek valamit. Nem gyomorégés, de két napja nem tudok aludni. Ma a helyi gasztroenteriológián azt javasolták, hogy szedjem a Controlocot két hétig 2X40 mg, két hétig 2X20 mg, egy hétig 1x20 mg, hogy elmúljon a gyulladás. Azt hittem, múltkor azért lettem rosszul, mert a PPI túlzottan levitte a savat, de most azt mondták, hogy mástól lehettem rosszul. Lehet, hogy éppen kevés volt az 1 tabletta? De a tükrözést végző orvos hogyhogy nem írta fel? A gyomorgyulladás helyrejönne PPI nélkül is?

Fogok szedni PPI-t, mivel érzem, hogy valami nem ok, de félek, hogy ettől a PPI mennyiségtől megint rosszul leszek. De azt sem akarom, hogy hatástalan legyen.

2023. márc. 8. 20:39
 1/3 A kérdező kommentje:

Az álmatlanság nem tudom pontosna mitől van.

Létezik, hogy sok a savam, és ettől nem alszom, de nincs konkrét gyomorégés? Vagy inkább a gyomorgyulladás miatt nem tudok aludni,

Bár lehet, hogy a stressztől, de eddig még nem volt olyan, hogy ne tudtam volna aludni...

2023. márc. 8. 20:41
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül érzed hogy ég a gyomrod ha sok a sav. Én azt szoktam érezni, mintha kicsit fulladnék fekve, meg enyhén nyom bal oldalt a mellkasom, vagy van égő érzés a számban, de inkább a mellkasi fájdalom. Nem bírok feküdni amíg el nem múlik.

Jó lenne a ppi, mert nélküle sose gyógyul meg se a gyomrod, se a nyelőcsövet, és a sokáig tartó felmaródásból akár perforáció vagy fertőzés is lehet.

Amúgy mit értesz az alatt hogy rosszul lettél?

2023. márc. 13. 23:00
 3/3 A kérdező kommentje:
Igazából én sem tudom megfogalmazni, mit éreztem. Az biztos, hogy eddig soha nem volt belem ilyen. Most szedem a PPi-t de már 5 napja szédülök. Ez normális mellékhatás, és le fog múlni, iagy azt jelenti, hogy túl sok a 2x40?
2023. márc. 14. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!