Megdagadt mandulákra bármi tipp?
Sziasztok!
Dióhéjban: 5. Hete megvannak nagyobbodva a manduláim, megjártam már 2 háziorvost, akik 3 adag antibiotikumot írtak fel, 3 hétig szedtem, 1-1 ilyen kúra után 1-2 napig jól voltam majd újra fájdalom és láz társult hozzá.
3. Hét után voltam SBO-n ahonnan átirányítottak a Fül-orr-gégészetre, ahol kiderült hogy nem bakteriális a fertőzés így az antibiotikumokat hiába szedtem, itt felírtak allergia gyógyszert és öblögetést, torok sprayt, fájdalomcsillapítót ajánlottak.
1 hét múlva kell vissza mennem kontrollra, jelenleg nincs fájdalmam, de a manduláim kisdiónyi méretűek (már a vizsgálatkor is ekkorák voltak).. elég nehezen tudok nyelni, kb 1cm vagy kevesebb rés van közöttük de azt mondták hogy várjak vele hátha elmúlik.
Azóta eltelt 1 hét de még mindig semmi változás, bárkinek bármi tipp?
Zsályateát, kamillát, sós vizet már próbáltam..
Félek, hogy tályog alakul ki mire újra fogadnak..
Nekem is volt ilyen, többször megismétlődött. EBV-re (mononukleózis) teszteltek? Nekem azt nézték bacinak, kaptam rá vagy három antibiotikumot, mire rájöttek, akkor hónapokig tartott.
Szerencsére kivették azóta, untam már az egymást érő mandulagyulladásokat.
Sos tipp? Én fokhagymás pirítóst ettem, fájt(lepedékes volt, szépen hozta le) mézet kanállal, fájdalomcsillapítónak Flector.
Az igazi megoldás a műtét volt. Ha romlik, menj vissza egy héten belül, főleg ha láz, hányás, bármi társul hozzá.
Mielőbbi jobbulást kívánok!
Nem teszteltek arra, de már énis nagyon unom..
Téged mennyi idő múlva utaltak be műtétre?
Gondolkodom, hogy elmegyek magán vizsgálatra de szerintem ott sem fognak többet mondani…
2020 novemberében kerültem egy jó gégészhez, ő végre nem csak Augmentinnel bombázott, kiírta a műtétet, mert nagyon gócos volt már. '21 augusztusában vették ki végül, ez a covid miatt halasztható műtét volt, ezért húzódott eddig. Most szerintem gyorsabban menne.
A gyerekorvosom is javasolta anno a műtétet, csak anyám nem engedte.
Államiban is lehet jót találni, ahogy magánban rosszat, de ha meg tudod oldani anyagilag, szerintem menj el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!