Mitől érzem azt, mintha bizseregne vagy kihagyna egyet a szívem? 25/L
Szinte minden nap, évek óta azt érzem, hogy bizsereg a szívem, vagy mintha kihagyna egyet és olyankor nem kapok levegőt egy pillanatra.
Voltam kardiológián, de nem mondott semmit a doktornő.
Stressz... Valami kis helyi ideg zavara... Ha a kardiológus nem talált semmit, nem lehet túl nagy baj elvileg.
De ha úgy gondolod, nem vagy elégedett a diagnózissal, esetleg kérdezz meg egy másik kardiológust is.
Hát ezt távolról tippelni veszélyes, de ami leggyakoribb az embereknél, szerintem az az extrasystolé. Ilyen dupla dobbanás érzet.
Én azt figyeltem meg, hogy két dologgal korrelál:
1. Éjszakai légzés kimaradás: betapadt légutak, vagy reflux miatti mikro ébredések. Ha sok ilyen van, a szív nem tud pihenni a folyamatos adrenalin löketek miatt - hogy felébresszen a tested.
2. Puffadás. Ez lehet gyomor puffadás, vékony bél, esetleg székrekedés. Ezer dologtól. Allergén kaja, túl rostos kaja, nem elég rostos, stb. Ha ezek valamelyik rossz helyen puffad fel, olyan felnyomódást okozhat, ami cseszegeti a szívritmust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!