HDL, LDL koleszterinszint?
Figyelt kérdés
A HDL nekem 1,10. Az alsóhatár 1,00 lehet.
Az LDL 3,66. A felsőhatár 4,00
Úgy olvastam a HDL a jó koleszterin, aminek magasabb érték a jobb, az LDL a rossz, annak alacsonyabbnak kéne lennie. Az összkoleszterinem 5.5. Kell ezekkel foglakoznom?
2023. febr. 24. 20:11
1/4 anonim 

válasza:

Attól függ, hogy milyenek az egyéb érrendszeri rizikófaktoraid: más a válasz egy 20 éves egészséges nőnél és más egy 60 éves magasvérnyomásos, cukorbeteg, infrktuson átesett férfinál.
2/4 A kérdező kommentje:
32 éves férfi vagyok. Néha szívdobogásérzésem van, magasvérnyomásra szedek gyógyszert. Nem rendszeresen, de néha futni szoktam heti 3 alkalommal, napi 30 percet. Zsírosat nem nagyon eszem. Diétázok pár hónapja.
2023. febr. 24. 20:52
3/4 anonim 

válasza:

1-es vagyok. Az LDL viszonylag magas, de ezzel együtt sem gondolnám túl nagynak az érrendszeri rizikódat. Nem próbálnálak rábeszélni a koleszterincsökkentőkre, de ha te magad akarnád, akkor le se beszélnélek róla.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2023. febr. 24. 22:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!