Mit lehet tenni, ha nem mozdul a láz 38,5 környékéről lázcsillapítóval sem?
Tegnap Paracetamolt használtam, az orvos ma mondta térjek át Algopyrinre, de nincs változás, 2 napja 38,5 körül van folyamatosan a láz.
Esetleg kettő Algopyrint vegyek be egyszerre? Vagy, ha 1 órán belül nem használ az 1 akkor vegyek be második Algopyrint is? 50 kg vagyok.
Eszedbe ne jusson bevenni két lázcsillapítót egyszerre!
Megvan, hogy melyik fajtát mennyi időnként lehet. Még annyit tudsz csinálni, csak orvos jóváhagyásával lehet kettő különböző hatóanyag tartalmút összefésülni.
A 38.5-re nem tudom miért akarsz annyira bevenni lázcsillapítót. Ez a hőmérséklet segít a betegségek legyőzésében (lassabb baktérium osztódás, lassabb vírusterjedés, gyorsabb fehérvérsejtek)
És könyörgöm, ilyen témákban ne a gyakori kérdésekből, hanem egy orvostól gyűjts információt!
Jobbulást!
Mi a betegség? Mert ha nem megy magasabbra, nem feltétlenül kell lázcsillapítót szedni.
De próbálkozhatsz még Algoflexszel is, illetve Cataflammal is. (Egyszerre csak egyikkel!) Illetve mellé alkalmazhatsz fizikai lázcsillapítást is: hűtőfürdőt. Kellemesen meleg vizet engedj a kádba, majd fokozatosan csökkentsd kb. kézmelegre.
Semmi. Meg kell várni míg magától lemegy. Nem kell rögtön bekapkodni többféle szert. A láz nem véletlenül van. 1-2 napig elviselhető.
Van amikor nem hatnak a gyógyszerek. Hagyd egy kicsit a szervezetedet öngyógyításra, hamarabb kikeveredsz belőle mint ha összevissza szedsz rá mindent. Nyugi, sok folyadék, fekvés. Plussz fizikai lázcsillapítás. A harmadik napon kell bevenni gyógyszert, addigra hatni fog, mert már a láz megteszi addigra a feladatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!