Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » "Egészségesként" 30 evesen...

"Egészségesként" 30 evesen magasvérnyomás ellen mit lehet tenni? Csak gyógyszer? 169/90

Figyelt kérdés
30 éves férfi vagyok. Egészséges családi környezetben nőttem fel, nem dohányozok, nem alkoholizakok maximum ritkán barátokkal,70 kg vagyok 184 cm. Hónapok óta fáj a fejem, váltakozó intenzitással, ráfogtam a téli időjarasra a frontokra. Ma nagyon fájt és átsétáltam a közeli gyógyszertárba ahol megmérték es ez az eredmény jött ki ami lesokkolt. Külföldön élek egyedül,az előző munkahelyem nagyon stresszes volt ahol 3 évet dolgoztam. Családomban soha senki nem szenvedett ilyen problémával... Holnap keresek egy haziorvost és elmegyek. Gondolom ez már az a határ ami csak gyógyszeres kezelés mellett csökkenthető. Soha életemben nem akartam ilyeneket szedni... Most nagyon elvagyok keseredve,hogy én aki odafigyelt mindig mindenre, etkezesre mozgásra pont nálam történik ez. Párnapja töltöttem be a harmincat, erre ezt kaptam ajándéknak. 😅

2023. febr. 6. 13:32
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

amúgy szerintem általában lényegesen alacsonyabb a vérnyomásod. Amikor így tökre fáj a fejed, az több mint valószínű, hogy vérnyomáskiugrás miatt van, szóval mind az extraszitolé, mind a diasztolés vérnyomásod rövid idő alatt eléggé megemelkedik ilyenkor.

Egyébként 169/90 az bár elég magas, azért bőven nem a veszélyes szint. Nekem 193/116-ot mért annó a háziorvos, úgy fel voltam bas.va :D. Szerintem amit érdemes elkerülnöd az az, hogy rögtön felirassanak valami gyógyszert amit szedsz életed végéig.

2023. febr. 10. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!