A limfómát kimutatja egy nyaki ultrahang?
Kórosan nagyobb, kóros szerkezetű nyirookcsomót mutat ki.
Azt, hogy ez a nyirokcsomó mitől olyan, azt a mintavétel dönti el.
2
Értelmezd az első válaszoló válaszát.
"Kórosan nagyobb, kóros szerkezetű nyirookcsomót mutat ki"
Kimutatja, ha valami elváltozás van, az hogy mitől van, azt nem. Az orvos azt tudja megállapítani ultrahanggal, hogy van-e megnagyobbodott nyirokcsomód vagy sem. Feltételezem az sem biztos hogy van, hiszen még nem történt meg a diagnosztikai vizsgálat.
Holnap az orvos azt a megnyugtató választ fogja adni, hogy van vagy nincs megnagyobbodott nyirokcsomód és ennek fényében folytatódik (vagy éppen nem) a további vizsgálat(ok).
Nekem nem mutatta ki, csak hogy nagyobb azt meg elején ráfogták egy vírusfertőzésre. Ám amikor sokadik antibiotikum sem vitte le, akkor csináltak még egy UH-t, hogy alkalmas -e biopsziára, amit még aznap meg is csináltak.
Azonban nekem már golflabda nagyságú volt, illetve a limfómán belül is egy nagyon agresszív fajtájával kellett megküzdenem.
Utolsó
Nagyon sajnálom, hogy ezt át kellett élned, de remélem már meggyógyultál.
Az ultrahangon hány cm-es volt a nyirokcsomód legelső alkalommal?
Vettek tőlem vért előző héten, egy csillagom sem volt.
Ma pedig készítettek egy nyaki ultrahangon, ahol nem találtak kóros nyirokcsomót, csak több kb 10 mm-es nyirokcsomót. Szerintetek így ki lehet zárni a limfómát? Nagyon aggódtam miatta a napokban.
Azt látom hogy nagyon aggódsz ugyanis ez már sokadik kérdésed.
Itt adtam rá választ:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__betegsegek__1211263..
Azt tudja megállapítani az UH hogy mekkora és milyen szerkezetű a nyirokcsomó. A reaktív nyirokcsomókkal nem szokott teendő lenni. Úgy tudom 1,5cm alatt nem is foglalkoznak vele,de lehet tévedek és kisebb méretre igaz ez. Nekem 0,8 volt a legnagyobb nyakon. Nem vettek második biopsziát,mert azt mondták a reaktíval alapból nem foglalkoznak,az ilyen kicsivel meg pláne nem..
Figyelembe fogják venni van-e B tüneted: Láz,izzadás,viszketés...
Az izzadás olyan hogy nagyon izzadsz,már szinte facsarni lehet a vizet a ruhából.
Ezek vannak?
Nekem vettek biopsziát reaktív nyirokcsomóból, mert kikönyörögtem,de hál istennek a szövettan is reaktívnak mutatta,így másodikra nem volt szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!