Minden esetben kiveszik az epehólyagot epekő esetén?
Mamámnak régen csak a követ vették ki. Ma már mindenhol azt lehet olvasni hogy hólyagot is?
Most akkor hogy van ez? Mióta veszik ki a hólyagot is?
Vagy csak magánban veszik csak a követ?
Azt tudom hogy megújulhat azért van ez de olyat is olvasni hogy epevezwtekbe is kialakulhat kő idővel, ha kiveszik a hólyagot
Ha kiveszik a holyagot, akkor nem fog kialakulni többé kő.
Alapesetben ez az eljárás.
A másik lehetőség az ERCP.
Mindkettőt csinálják allamiban és maganban is.
Hogy melyiket csináljak meg, arról pedig a klinikus dönt hisz többféle szövődmény lehet.
Egyrészt ha nagyok a kövek talán egyszerűbb az egészet kivenni, ha kisebbek, azok meg elzarhatjak az epevezeteket.
ERCP az csal vizsgálat nem? Nem epe kö műtét.
Pl van ercp tükrözés.
Mióta veszik ki a hólyagot is? Régen nem vették ki csak a követ
AZ ERCP-t nekem akkor csinálták, amikor egy kő elzárta a vezetéket... aztán szépen előidéztek egy hasnyálmirigy gyulladást...
Tavaly májusban kivetettem a hólyagot. Úgy tudom, hogy követ nem vesznek ki, csak a komplett hólyagot.
Igen nekem is ezt mondta és kivették végül.
Ha marad a hólyag újra alakulhat ki kő
Mik a tapasztalatok kivétel után? Úgy tudom van aki nem is tud kivétel után később sem mindent enni hólyag nélkül, ami elég rossz lehet.
Én tartok a műtéttől, pláne a magyar egészségügyben, szóval amíg nem lesznek komolyabb tartósan fennálló panaszaim, inkább elhúzom a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!