Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Epe műtét után lehet enni...

Epe műtét után lehet enni zsírosat?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy a műtét utáni 6 hét utáni diéta után ehetek rántott húst?

Meleglevegős firtőzben készítenem el és nem tocsogna az olajban csak kicsi olaj lenne rá spriccelce?

A rántott húsok esetén csak a sok olaj az egészségtelen.

2023. jan. 18. 07:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Persze, csak az olaj az egészségtelen :D
2023. jan. 18. 07:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia! Lehet, de jòval kevesebbet mint koràbban! Vigyàzzni kell a fûszerezéssel is és többször kell enni keveset! Kerûljed a puffasztò ételeket és tàplàlkozzàl zsirszegényen.
2023. jan. 18. 08:02
 3/5 anonim ***** válasza:
66%

Normál helyeken - nem Magyarországon - egyáltalán nincs semmiféle diéa epemütét után sem, azzal ugyanis csak a késöbbi problémákat alapozzák meg.

A mütét után lehet mindent enni - épeszü ember azért nem csülökpörkölttel kezd -, de elöször csak pár falatot, igy ki lehet tesztelni, mi az, ami nem tesz jót. De a legtöbb esetben nincs olyasmi, amit egyáltalán ne lehetne enni a mütét után. Ha ugyanis zsírmentes étrendre átállítja magát valaki a mütét után, akkor a zsíremésztése teljesen leáll, ezért egyre több problémája lesz a picit is zsíros ételekkel.

A kérdésre: természetesen ehetsz rántott húst is - akár hagyományosan sütve is, normálisan elkészítve az sem tocsog az olajban -, zsírszegényen készítve meg még kevésbé problémás. De azért elöször egy szeletet egyél csak, mert a rántott hús eleve nem könnyü étel.

2023. jan. 18. 08:02
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Engem 2 éve műtöttek vele magánban és meglepő volt, mert kb az volt amit a 3-s írt. Annyit mondott az orvos hogy kerüljem a puffasztó ételeket. Banán, csoki, bab. Ennyi. A műtét utáni reggel, reggelire kolbászos bagettet kaptam, amiben volt sajt is, sajtkrém, minden. Csak néztem. Ettem is egy picit belőle. 1 hétig csak csirkemellet meg pirítóst kívántam, de utána ettem normálisan.

Szóval bőven ehetsz rántott húst még zsírban sültet is.

2023. jan. 18. 08:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, ehetsz. Igazából minden az egyéni toleranciád függvénye lesz.
2023. jan. 18. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!