Epe műtét után lehet enni zsírosat?
Arra lennék kíváncsi, hogy a műtét utáni 6 hét utáni diéta után ehetek rántott húst?
Meleglevegős firtőzben készítenem el és nem tocsogna az olajban csak kicsi olaj lenne rá spriccelce?
A rántott húsok esetén csak a sok olaj az egészségtelen.
Normál helyeken - nem Magyarországon - egyáltalán nincs semmiféle diéa epemütét után sem, azzal ugyanis csak a késöbbi problémákat alapozzák meg.
A mütét után lehet mindent enni - épeszü ember azért nem csülökpörkölttel kezd -, de elöször csak pár falatot, igy ki lehet tesztelni, mi az, ami nem tesz jót. De a legtöbb esetben nincs olyasmi, amit egyáltalán ne lehetne enni a mütét után. Ha ugyanis zsírmentes étrendre átállítja magát valaki a mütét után, akkor a zsíremésztése teljesen leáll, ezért egyre több problémája lesz a picit is zsíros ételekkel.
A kérdésre: természetesen ehetsz rántott húst is - akár hagyományosan sütve is, normálisan elkészítve az sem tocsog az olajban -, zsírszegényen készítve meg még kevésbé problémás. De azért elöször egy szeletet egyél csak, mert a rántott hús eleve nem könnyü étel.
Engem 2 éve műtöttek vele magánban és meglepő volt, mert kb az volt amit a 3-s írt. Annyit mondott az orvos hogy kerüljem a puffasztó ételeket. Banán, csoki, bab. Ennyi. A műtét utáni reggel, reggelire kolbászos bagettet kaptam, amiben volt sajt is, sajtkrém, minden. Csak néztem. Ettem is egy picit belőle. 1 hétig csak csirkemellet meg pirítóst kívántam, de utána ettem normálisan.
Szóval bőven ehetsz rántott húst még zsírban sültet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!