Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi lehet ez? Gyomor probléma,...

Mi lehet ez? Gyomor probléma, vagy más?

Figyelt kérdés

Ha nagy levegőt veszek, ásítok, vagy megerőltetés után gyorsan veszem a levegőt, fáj a szegycsontom fölött, belül a légcső, vagy nyelőcsövem.

Mi okoz ilyet?

Lehet nyelőcső gyulladás gyomorégés miatt, vagy vajon mi?

Kb. egy hete vettem észre. Előtte antibiotikumot szedtem egy hétig, és azelőtt ilyet nem tapasztaltam.

Egyébként erős gyógyszert kell szednem, ami miatt sokszor fáj a gyomrom.

2023. jan. 17. 22:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Az biztos hogy az erős gyógyszer nem tesz jót, kéne valami gyomorvédő mellé. Érdekes, hogy mozgás hatására érzed, légvételre, először arra gondoltam, beszorult a levegő. Az antibiotikum is kiválthatta. Említsd meg orvosnak. Reflux egy hét alatt nem alakul ki, arra nem gondolnék, tényleg inkább gyulladás.
2023. jan. 17. 23:05
 2/5 A kérdező kommentje:

Milyen gyomorvédő létezik? Én csak olyanokat találtam a neten, ami savlekötő, gyomorégésre. Van kifejezetten olyan, ami megelőzi a bajt?

Majd elmegyek a patikába, mert bevettem egy Quamatelt, kipróbálni, hátha jobb lesz, egy szemtől semmi bajom nem lesz, de nem vagyok biztos benne, hogy az én gyógyszerem mellett rendszeresen szedhető-e.

Pre-, és probiotikumot szedek, mert a gyógyszerem sajnos sokszor hasmenést, émelygést okoz, és sokszor fáj a gyomrom is.

2023. jan. 18. 09:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Egy szem Quamateltől nem biztos, hogy várható azonnali hatás, pár napos szedés után mondható ez el biztosan. Kölcsönhatásba nem keverednek, de nézd meg a betegtájékoztatóját. Csak ne egy időbe szedd a gyógyszerrel. Vannak természetes vitaminok is, de ha gyógyszeres védőt keresnél, patikában kérdezz rá, milyet tudnak adni, mert van pár, ami már nem kapható jelenleg. Vagy nem mindenhol. Hosszú távon semmilyen gyógyszer nem szerencsés, de mérlegelni kell a kockázatokat, ha az egészség a tét, és csökkentei a rizikókat, amennyire lehet. A Quamatelt saváttörésre szokták írni, amikor nem hat a Pantoprazol, Esomeprazol stb. tehát ezeknél erősebb. Meg másfajta mechanizmusú de a lényege ugyanaz. Természetes megoldásként Herbánál érdemes körülnézni, gyomorvédő teákat megpróbálni. Szukralfát tartalmú gyógyszereket keress egyébként, ami nem savlekötő, hanem véd azáltal, hogy egy gél keletkezik belőle, sérült fekélyes felületet is gyógyít és ugye meg is előz.
2023. jan. 18. 21:18
 4/5 anonim ***** válasza:
Swansonnak van Stomach Defense Essentials nevű terméke ami mondjuk elég húzós áron van, de ez is gyomorvédő.
2023. jan. 18. 21:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettél!☺️
2023. jan. 19. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!