Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Pajzsmirigy göböt találtak,...

Pajzsmirigy göböt találtak, kell-e endokrinológushoz mennem?

Figyelt kérdés

Nyaki ultrahangon 14mm-es göböt találtak. Citológiát javasoltak. A háziorvos azt mondja nem kell ehhez endokrinológus orvoshoz mennem, a citológiát csináltassam meg, ha minden ok, évente kontroll.

Arra a kérdésemre hogy akkor honnan tudjuk meg hogy okoz e ez a göb nálam bármilyen pajzsmirigy (alul/felül) működési problémat, az volt a válasza hogy göb nem okozhat ilyet. Pedig vannak alulműködésre utaló tüneteim, de meg se hallgatott.Laborba se irt beutalót...

Én szeretném egy end.szakorvos véleményét is meghallgatni erről.

Segítsetek, hogy is van ez? Hallgassak a háziorvosomra?

2023. jan. 12. 19:31
 1/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Mindenképpen kell endokrinológus, vagy ha a háziorvosod az is egyben akkor nem. De azt sem értem citológiát hogy csináltatsz, ő arra nem is adhat beutalót, amúgy meg az sem kell minden esetben, bár ez nagy göb. Menj endokrinológushoz, én azt javaslom, valami itt nem stimmel. Fordítva van egyébként, tehát ha van valami pajzsmirigy problémád, akkor amiatt lesz göb, nem fordítva.
2023. jan. 12. 19:36
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha van rá lehetőséged keress fel egy magánlabort, ahol megnézik az értékeket.
2023. jan. 12. 19:36
 3/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Egyébként meg labor nélkül citológiának sincs értelme, nem is tudom megcsinálnák-e, de igaza van 2-esnek, labort nem értem miért nem kért az orvosod, alapvető ilyen esetben és nem kerül pénzbe senkinek.
2023. jan. 12. 19:39
 4/8 A kérdező kommentje:
Én is megdöbbentem azon hogy laborra se küld. Pedig a citológia+labor+uh adja meg a teljes képet. És szakorvos vélménye, nem egy háziorvosé... Tb-s endokrinológushoz 4 hónap a várólista. Mikor megemlitettem neki hogy emiatt gonolkodom magánorvosban, ideges lett.
2023. jan. 12. 19:47
 5/8 anonim ***** válasza:
Ő lett ideges? Vicces. A te egészségedről van szó. Van másik háziorvos elérhető távolságban? Érdemes lenne váltani.
2023. jan. 12. 19:55
 6/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Hát igen, de az orvosod akkor is egy nemnormális, ilyet még sehol sem hallottam. De én azt mondom, hogy ennél még az is jobb, ha kivárod a várólistát, vagy hogyha kifizeted magánban, bár ugye akkor a labor is fizetős, de megéri. Egyébként tök mindegy, mert citológiára úgysem tudsz menni szakorvosi javaslat nélkül és arra is több hónap a várólista.
2023. jan. 12. 19:55
 7/8 A kérdező kommentje:

Az ultrahang alapján a haziorvos irt egy beutalót citológiára (országos onkológia). De számomra fura hogy mindezt endokrinológus nelkül levezényelheti egy háziorvos?

Mindenképpen keresek magánorvost. Nem is értem, vannak olyan labor vizsgálatok amit haziorvos nem is kérhet.

2023. jan. 12. 20:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Engem műtőttek vele,meg gyógyszert szedek rá.mindenképp menj orvoshoz.
2023. jan. 14. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!