Fertőtlenít, de rettentően szárít és irritál, ezért nem ajánlott.
2023. jan. 9. 19:53
4/7 Senior Séf válasza:
A nagyivók egyik kedvenc okoskodása, hogy most azért kell inni, mert meg vagyok fázva. Mellesleg a grog tényleg sokszor segít egy magfázáson.
2023. jan. 11. 17:41
5/7 anonim válasza:
Nem gyógyítja, de a tüneteket enyhíti, illetve a felülfertőző bacikat elpusztítja. Persze csak ahol éri, tehát nem mindet. És részegen nem zavar annyira, hogy beteg vagy. A fentiek ellenére sem javaslom, hogy igyál, főleg ha még mondjuk gyógyszert is szedsz, mert kinyírhatja a májadat, ha pl. paracetamolra iszol, vagy nem hat az antibi.
2023. jan. 21. 15:38
6/7 Phoney válasza:
Valszeg két okból. Az egyik, hogy a megfázást immungyengeség miatt szoktuk elkapni (mert ez a vírus egyébként annyira gyakori, hogy ha azon múlna, akkor mindig meg lennénk fázva), amögött pedig gyakran pszichoszomatikus okok állnak. Így a megfázott embernek sokszor csak annyi kell, hogy felfüggessze egy kicsit a szorongását. (Hogy végül közvetlenül az alkohol szorongásoldó hatása, vagy inkább a placebo-hatás segít, esetleg alkohol nélkül is pont ugyanúgy gyógyulna meg, az már más kérdés.)
A másik, ami lényegében csak a fenti tapasztalat racionalizálása, hogy a középkorban/újkorban a töményszeszt csodaszerként tisztelték, ma viszont külsőleges fertőtlenítésre használja az orvostudomány, és a népi vaslogikában ez a kettő úgy forrt össze, hogy az alkohol "kifertőtlenít".
2023. jan. 27. 11:43
7/7 A kérdező kommentje:
6 én nem szorongok de szerintem más sem hogyha meg van fázva, illetve attól sem hogy meg leszünk fázva :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!