Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 2 hete nem gyógyulok mit tegyek?

2 hete nem gyógyulok mit tegyek?

Figyelt kérdés

2 hete egyik napról a másikra belázasodtam. 2 napot lázasan töltöttem, majd a láz lement és tünetmentes voltam 1 napig kisebb fáradtsággal. Közben orvosnál is jártam egyenlőre írt fel köhögés csillapítót es mondta hogy először nem ír antibiotikumot. De 4 nap után újra rosszul lettem. Elkezdődött egy nagyon erős száraz köhögés ami néha rohamokban jelentkezik és folyamatosan olyan érzésem van mintha valaki a hangszálaimat taposná, vagy mintha csomó lenne rajtuk. Néha beszélni sem tudok vagy csak nagyon rekedten es suttogva, néha érzek felső mellkasi nyomást is de ez nagyon ritka es csak köhögéskor. Reggelente sötétzöld színű sűrű váladék jön fel a torkomról de szinte olyan mint a zselé es rengeteg van, ömlik, de csak reggel és nem vagyok náthás, az orrom egész nap tiszta. Lázam nincsen de nemtudok aludni úgy köhögök és már a köhögés csillapító sem hat. Az orvosom csak 27 dikén lesz de addig kellene valami praktika mert pár órákat alszom éjjelente a köhögésem és a fájdalom miatt. Vettem be fájdalom csillapítot is de nem igazán hat.

A válaszokat előre is köszönöm! 19/f

2022. dec. 25. 00:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ügyelet. Antibiotikumot kéne felírniuk. Milyen köhögéscsillapítót szedsz?
2022. dec. 25. 00:55
 2/14 anonim ***** válasza:
A nagyon okos lockdown miatt csökkent a védettségünk a szezonális influenza ellen emiatt sokkal kellemetlenebb most, ha elkapod. Intenzív tünetek, nehezen múlik, enyhül majd vissza tér.... Nekem is pont így volt. Több hétig kínlódtam, de ne félj te is megfogsz gyógyulni, csak pihentesd a szervezeted.
2022. dec. 25. 00:57
 3/14 anonim ***** válasza:

Gyömbér-kurkuma-fahéj-citromfű-fokhagyma-kakkukkfu-rozmaring- méz tea (főzet) mindig legyen. Vagy ami ezekből van otthon.

Izzasztani is hasznos.

Napi 20000 egység D vitamin (és/vagy 20-3O perc a napon), 75 mg cink, szelén, 3000-5000 mg C vitamin. Vagy ami ezekből van otthon.

Strepsils stb. torokfertőtlenitő tabletta.

ACC, Rhinatiol vagy egyéb köptető. Ha van otthon.

Benzinkúton lehet, hogy kapni valamit, ha nincs is patika keddig. Ha van kit elküldeni.

Kitartás!

2022. dec. 25. 01:01
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Holnap szerintem menj be az ügyeletre! Ilyenkor van ügyeletes patika is, ki tudod váltani a gyógyszert.

Jobbulást!

2022. dec. 25. 01:23
 5/14 A kérdező kommentje:
Erigont írt fel az orvos köhögésre, már elfogyott. Rhinatiolt már próbáltam utána mert volt itthon tabletta formában. Érdekes módon a Rhinatioltól mégjobban köhögtem pedig köhögéscsillapító. Strepsilst használom napi 3-szor, de mintha nem is használnám:/ Eddig szedtem 1000mg C vitamint és 2000NE D vitamint. A teát még nem próbáltam köszönöm, azt mindenképp kifogom próbálni és az izzasztást is! Igyekszem pihenni. Valószínűleg még a suliban szedtem össze a vírust, de az a fura hogy a körülöttem lévők közül senki nem betegedett meg. Aminek természetesen örülök!:) köszönöm szépen a válaszokat! Kellemes ünnepeket!
2022. dec. 25. 01:40
 6/14 anonim ***** válasza:
36%
Kedves 3-as! Ezek a vitamindozisok nagyon magasnak tunnek! Nem lehet karos?
2022. dec. 25. 08:14
 7/14 anonim ***** válasza:
66%

Csak amig el nem múlik a betegség. Utána vissza lehet térni a szokásos adagokra. Pár nap.

Érdekes, hogy a sok vegyszerre, rákkeltőre, mikroműanyagra, amit napi szinten a szervezetbe tesz ipari élelmiszerrel, kozmetikai szerekkel, csomagoló anyagokkal, nem ennyire érzékeny az átlag ember, mint 4-5 nap magas dózisú vitaminra, mikroelemre.

2022. dec. 25. 08:31
 8/14 anonim ***** válasza:
Dehogynem! Csak kivancsi voltam. A cegek riogatnak, hogy nem jo a tul sok....stb. termeszetesen tobb fogy az alacsonyabb dozisbol . En is tobbet szedek az ajanlotnal. Hosszas labadozas miatt. A haziorvosom : jol megihesztett, hogy majd vesekivem lesz a sok C vitamuntol.
2022. dec. 25. 09:29
 9/14 anonim ***** válasza:
57%
Értem, ha sokáig akarsz / kell napi több gramm c vitamint szedned igyál pár pohár szóda- bikarbónás vizet. Az meg akadályozza ezt a tipusú követ, amit a C vit. okoz.Nekem ezek váltak be, amiket reszleteztem fentebb is. Ezért osztom meg a tapasztalatom.
2022. dec. 25. 09:33
 10/14 anonim ***** válasza:

Amúgy ugy emlékszem Pauling és Szentgyörgyi is horror sok gramm C vitamint fogyasztott élete végéig minden nap. Pauling talán napi 10 grammot. Eléltek majdnem 100 évig.

Azért én remélem hamarabb megszabadulok innen, de nem szeretnék betegségben szenvedni sokat :)).

2022. dec. 25. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!