Értelmérgezés, vagy vírus?
Üdv!
Az egyik gyerek 3 napja rosszul volt itthon. Süteményt vettünk de nem egy megszokott helyről, addig semmi baja nem volt. Aznap viszont az estét és éjjel végighányta és ment a hasa. Másnapra mintha elvágták volna, csak láza volt (38,8), le lement délutánra.
Most hogy így jönnek az ünnepek és együtt lesz a család kicsit aggódunk, nehogy megfertőződjön más is.
Ez ételmérgezésre utal inkább, vagy vírusra?
Mára az apjának reggel ment a hasa párszor, de neki rossz volt tegnap a közérzete, ki volt merülve, a gyereknek nem jelentkeztek ilyenek. Lehet a kettő teljesen más mondjuk.
Illetve ha vírus lenne, ez hogy terjed? Inkább tárgyakon, és kontaktussal, mint levegőben?

Jóég sajnálom, ez borzalmas.
Az a durva, hogy én nagyon nagyon erősen hányásfóbiás vagyok, kiskoromban volt ilyen legutóbb és borzalmasan félek ezektől. Ezért is érdekelne, hogy lehet a legjobban védekezni ellene.
Nálunk nagyon gyors lefolyású volt, egy nap. Apuka eddig 3-4x ment kb. de már jól van azt mondja. Na a gyereknek volt úgy mint neked, hogy felváltva. Nagyon sajnáltam.
De mindent fertőtlenít maga után apuka, én meg mosom a kezem mint az őrült. Gondolom máshogy nem lehet kerülni a fertőzést.
Nekem nyáron volt egy hasmenéses epizód, az 2 napig tartott, de napjában voltam vagy 6x.. Nagyon nem akarnék egy ilyet pláneígy ünnepekkor.
A süteményből egyébként csak az apa meg a gyerek ettek. De nem ugyanabbol a fajtából és csak a gyerek lett tőle rosszul.
Az apukának inkább influenza szerű tünetei voltak (fáradtság, végtagfájás) és úgy hasmenés.

Jézusom, de ugye nem törvényszerű, hogy elkapjuk mi is lányommal?
Ha odafigyelünk magunkra nagyon.

Az a baj emetofóbiásnak ezt hiába mondják. Tehát ez nem kis félelem hányástól, hanem rendes fóbia, gyerekkori trauma miatt.
Én ezért félek főként. Átlag ember ennyire nem görcsöl rá, de így nehéz nagyon.

Nálunk is hányt a nagyfiam egy hete. Egyszeri eset volt, más baja nem.
Kicsit távolítottuk a kontaktot egy napig.
Ha többszöri eset van, olyankor teszek egy lötyi hipot a mosogatóvízbe, azzal mosogatom el az edényeket, valamint hipos vizzel letörlöm kilincseket, kapcsolókat stb. Alapból meg amúgy is gyakran kitárunk minden ablakot ajtót sarkig, átfújatjuk a lakást , ennyi. És akkor nem adjuk vesszük ha mégis ragályos lenne.
Na hát sajnos hiába, mára estem bele én is hajnalban keltem rá.
Szerencsére "csak" hasmenés van, meg lázam lett estére és nincs étvágyam.
Pedig tényleg mindent fertőtlenítettünk, de azt olvastam, hogy a kézfertőtlenítőnek ellenállnak ezek a vírusok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!