A köszvény milyen tünetekkel jár illetve kialakulhat e fiatal korban?
26 éves vagyok, férfi és mostanában szoktak lenni ízületi fájdalmaim nagyjából 2 napja mind a két térdem rendszeresen de néha a csuklóban és a könyökben is érzek fájdalmat. De ezek a tünetek nem intenzíven nagyon, mozgásban nem zavar, aludni tudok. Inkább megpihent állapotban jelentkezik. 1 hónapja voltam vérvételen és a hugysavszintem egy kicsit magasabb volt, de nem vészesen nem is mondták hogy az lehet.
Van pár kiló feleslegem, húsz is viszont sokat iszok, alkoholt 1 hónapban kb 3-szor, de igaz akkor többet egy kicsit.
És azt szeretném kérdezni lehetnek e ezek a koszveny tunetei és kialakulhat e ilyen fiatalon?
Előre is köszönöm a segítséget.
Jól írja a 10-es.
Nagyon nem midnegy, hogy monduk 80-as átlagértéknél 0,1 az eltérés, vagy pedig 56...
Nem valószínű, hogy köszvény lenne, bármennyi is a húgysavszinted.
A köszvény valóban jelentkezhet egyéb ízületekben is, nemcsak a nagylábujjban, de nem gondolnám, hogy fiatalon elsőre úgy kezdődne.
Ha főleg nyugalomban fáj, akkor megkérdeznék egy rheumatológust.
#14-es
Valóban volt korábban is gondom a terdemmel de akkor az rendeződött.
De úgy orvoshoz akkor nem mentem vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!