Meddig vagyunk védettek ezzel a betegségel szemben?
Figyelt kérdés
A fiam okt.24-en hozta haza a suliból a hányós vírust,akkor rá 4 napra ki jött a kislányomon is. Nekem másnap a kislányom után,2 volt vizes hasmenésem,gondolom akkor én is elkaptam,bár mondjuk előtte nap egyetlen falatot sem ettem. Most egy pár napja újra érzek émelygést,ami estére elmúlik. Tegnap nem volt semmi bajom,most olyan mintha megint kezdene lenni. Félek,hogy elkaptam ezt a vacak vírust ismét,lehetséges? Úgy hallottam,hogy egy darabig védett az ember ezzel a vírussal szemben,miután elkapta,ez igaz?2022. dec. 14. 12:10
1/11 Metionin 

válasza:

Ez erősen egyénfüggő, viszont azt tudni kell, hogy akár 10-20 féle hányós-fosós vírus is szambázhat a levegőben egyszerre, így hiába gyógyulsz ki egyből és vagy ellene védett egy ideig, ha bekapsz egy másikat rögtön utána.
2/11 A kérdező kommentje:
Én már több mint 10 éve nem hánytam,max egy kis hasmenés. A fiam minden évben elkapja ezt. De ilyen sűrűn nem szokta
2022. dec. 14. 12:31
3/11 Metionin 

válasza:

Most nagyon terjednek ezek, főleg ahol kisgyerek is van. A hallgatóim fele kinyúlt, általánosban tanító ismerősöm tegnap mondta, hogy a fél osztálya hiányzik, mert megy a hasuk.
4/11 A kérdező kommentje:
Nagyon félek ettől a betegségtől. Hányásfóbiás vagyok,mikor ilyeneket olvasok,hallok,akkor elkap a pánik. Halistennek,idáig senki sem beteg itthon.
2022. dec. 14. 12:43
5/11 A kérdező kommentje:
Jaaa ezek szerint,akkor most én is elkaptam újra,vagy miért érzem így magam napok óta? 3 napig tartott,ilyen émelygés szerű,aztán estére elmúlt mindig. Tegnap semmi,jól voltam,és most olyan mintha kezdene elő jönni megint
2022. dec. 14. 12:46
6/11 Metionin 

válasza:

Vagy elkaptál egy másikat ami gyengébb vagy hasonlít az előzőre és ezért a szervezeted gyorsabban elintézi vagy az immunrendszered még a régivel küzd éppen.
7/11 A kérdező kommentje:
Mostmár félek egy kicsit
2022. dec. 14. 13:01
8/11 anonim 

válasza:

Én is hányásfóbiás vagyok. Ha jön, lazítsd el magad és ismételgesd magadban,hogy mindjárt vége. Vegyél fel egy viszonylag kényelmes pozíciót, és csak arra koncentrálj,hogy mindjárt vége és távozik az összes bacilus.
9/11 anonim 

válasza:

Én is gyűlölök hányni. De ha beteg vagyok, azzal nyugtatom magam, hogy hamarabb vége lesz, ha nem tartom vissza. Úgy ürül leggyakrabban a bácsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!