Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nem tudok székletet üríteni...

Nem tudok székletet üríteni ha nem gyújtok rá?

Figyelt kérdés

Ha érzem hogy székletem van, mindig rá kell gyújtanom otthon a mosdóban hogy meginduljon a bélmozgásom.

Azóta van ilyen gondom mióta elkezdtem dohányozni.

Legutóbb mikor megpróbáltam leszokni, 3 napig nem tudtam székletet üríteni, mert nikotin nélkül nem indul meg a bélmozgásom.

Ez mitől alakul ki?

2022. nov. 16. 21:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Pszichés.
2022. nov. 16. 21:17
 2/3 anonim ***** válasza:
49%
Hozzá fog szokni a tested, hogy menjen cigi nélkül is, de több hét/hónap. Inkább ne cigizz csak ezért.
2022. nov. 16. 21:20
 3/3 anonim ***** válasza:
50%
Ez a feltételes reflex (mint Pavlov kutyája), rászoktattad magad, valamiért összekapcsoltad a cigarettázással a székletürítést. Sokan vannak így és ezért nem tudnak leszokni. Meg kell próbálni valamivel helyettesíteni a cigarettázás rítusát. A dolognak persze van valami élettani alapja, mert állítólag a nikotin fokozza a bélmozgásokat ill. tágít bizonyos vérereket.
2022. nov. 16. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!