Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Pikkelysömör lehet?

Pikkelysömör lehet?

Figyelt kérdés

Évek óta hámlik a bőr az arcomon, olyan mint ha korpa lenne ezért kellemetlen főleg. Főleg a szemöldököm és orrom környéken van ez. Minden alkalommal ledörzsölöm vízzel amikor csap közelébe kerülök, de nagyon rövid időm belül újra hámlani kezd. Kicsit ki is pirosodik a helyén.

Van hogy órákig nem hámlik de van hogy lemosom és 10p múlva megint olyan... Egyik szülőm is pikkelysömörös sajnos, azt olvastam így jóval nagyobb az esély hogy nekem is elojon. Igazából évek óta tart a dolog, de most látta meg Apám az arcomon és azt mondta nekem is az szerinte... El fogok menni bőrgyógyászhoz csak szeretném tudni mire számíthatok. Ha tényleg az,akkor a terjedését meg lehet állítani valahogy?

2022. nov. 14. 01:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy pikkelysömör. Okozhat ilyet hormonzavar, hormonális változás, vitamin és ásványianyag hiány, illetve mindezzel együtt nem megfelelő hidratáció.

Ugyanez a problémám. Nekem hormonváltozás, és ásványianyag / vitamin hiány okozza. Nekem szokott segíteni a Vit.C plusz Cink kapszula, a B-komplex tbl.

2022. nov. 14. 03:55
 2/6 A kérdező kommentje:
Sok vizet iszok szóval hidrotácio kizarva. Meg nekem ez több éve tart, és az egyik szülőm ugyebár szintén pikkelysömörös. Nála a stressztől alakult ki anno. Mikor nekem is előjött ez bőr baj én is rohadt stresszes életét éltem.
2022. nov. 14. 04:59
 3/6 anonim ***** válasza:
Akkor majd a bőrgyógyász megállapítja, és tőle azt is megkérdezheted, hogy hogyan akadályozhatod a terjedését.
2022. nov. 14. 05:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Igen ,pikkelysomor.

Ciket tartalmazo eteleket egyel: pl majat!!!!!

2022. nov. 14. 05:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Ba*ki, ha pikkelysömör, akkor aztán tényleg tök jót teszel azzal, hogy sűrűn vízzel dörzsölöd.

Először a jó minőségű bőrápolókat kéne próbálnod. Sheavaj, satöbbi.

Lehet épen sebhorreás dermatitisz is.

2022. nov. 14. 10:45
 6/6 anonim ***** válasza:
én hidrogén peroxiddal szoktam lemosni az elhalt bőrt aztán ichtoxillal bekenem este, egy hétig legalább nincs vele gondom aztán
2022. nov. 15. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!