Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Aranyerem lehet?

Aranyerem lehet?

Figyelt kérdés
(Előre is elnézést, ha primitív módon fejezem ki magam, sajnos nem ismerem a szakszavakat.) Az elmúlt pár hétben, ülőmunka közben, illetve vezetésnél néha enyhe, de kellemetlen érzést tapasztalok a végbélnyílás környékén. Olyan, mint amikor nagyon csípőset eszek, és másnap a sok törléstől kidörzsölődik, amit még fokoz a csípős kaja távozása. Székelés közben semmi fájdalom/szokatlan érzés, csak amikor székben ülök. Ilyenkor felállok, és pár perc alatt elmúlik. Tapintásra semmi elváltozást nem érzek, de hát nem szoktam azon a tájékon matatni, nem tudom, mit kéne érezni pontosan. A wc-re sose viszek telefont, csak annyi időt töltök ott, amennyit kell. Imádom a csípős ételeket, egy lábos chilis babba 1 zacskó habanero simán belekerül, de mostanában direkt nem ettem, hogy megnézzem, nem-e az imént vázolt hasonlat-e a valódi ok. Bár az aranyér, ha jól tudom, a végbél kitüremkedése, de fogalmam sincs, mi más lehetne, ami ilyen jellegű, és eddig tart. Ez lehet aranyér? (A kidörzsölést nem tartom valószínűnek, mivel az 2-3 hétig nem tart, vagy legalábbis enyhülnie kéne.) Köszi a válaszokat! F/30

2022. nov. 12. 17:52
 1/2 anonim ***** válasza:
Gatya le, tükör a kezedbe, feküdj le és nézd meg, hogy van-e valamilyen kék gombóc ott lent.
2022. nov. 12. 17:59
 2/2 Cubina ***** válasza:

Aranyér többnyire olyankor keletkezik, amikor székelési problémák vannak, erőlködik az ember, de nem jön semmi. Egyes műtétek után nagyon gyakori.

Nagyon fájdalmas lehet a székelés, ha egyáltalán távozni tud valami, de sokszor csak vér távozik a végbélből, más nem. Ez naponta többször megtörténik. Ott az erős érzés, hogy kakilni kell, de fél órát a wc-n szenvedve sem jön semmi, csak vér, akár napokig.

A sok erőlködéstől kitüremkedik az aranyeres csomó és nagyon fájdalmas, viszkető lesz a végbél, ami főleg ülve jön elő.

Szóval, nem hinném hogy aranyered lenne. Viszont a sok csípős dolgot mérsékelni kellene, mert egyrészt szó szerint kétszer csíp, másrészt az erős dolgok szétmarják a gyomrot/bélbolyhokat. Egy vizsgálat se ártana, mert lehet hogy már eleve okozott valami bajt a túlzásba vitt erős.

2022. dec. 3. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!