Szúró fájdalom és kis csomó a köldököm körül, mi lehet?
Figyelt kérdés
Két hete egy ponton a köldökömnél szúró fájdalmat érzek, mozgásra erősebben belenyilall, de most már ha csak ülök, akkor is feszül, fáj. Ha megnyomkodom, érzek a köldököm felett egy kis csomót, ami nyomásra nagyon fájdalmas. Ha csak simán sétálok is, elkezd egyre jobban fájni, és hányingerem lesz. 3 napja voltam orvosnál, azt mondta, meghúzódott a hasizmom, kenjem izomlazítóval. Többször volt már izomhúzódásom, de az nem ilyen tünetekkel járt. Érdemes jobban kivizsgáltatni? És hol?2022. nov. 11. 21:05
1/6 anonim válasza:
Feltétlenül doki főleg ha érzékenyis.... már rég kellet volna beutaló ultrahangra.
2/6 A kérdező kommentje:
De a dokinál már voltam. A háziorvos szerint egyértelműen izomhúzódás. Hova menjek vele? Reumatológia? Belgyógyászat? Vagy hol tudnák ezt jobban megvizsgálni?
2022. nov. 11. 21:49
3/6 anonim válasza:
Mond meg a háziorvosnak a biztonság kedvéért szeretnél egy alhasi ultrahangra menni és adjon beutalót, köteles rá ha kéred tőle.
4/6 anonim válasza:
Nekem pont ilyen volt, amikor sérvem volt. A háziorvos is ugyanezt mondta, mint neked, de meggyőztem, hogy adjon beutalót. Sebész lássa minél hamarabb. Ha van a közelben nem beutalóköteles sebészeti ambulancia, akkor oda menj el. Ha tényleg az és nincs kizáródva, akkor egy viszonylag kis műtéttel könnyen gyógyítható.
Fokozódó panaszok, láz, hányás esetén menj sürgősségire azonnal.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Akkor szerintem elmegyek vele a sebészetre, oda nem kell beutaló.
És ha esetleg sérv, akkor ezt mindkenképp megműtik tb alapon is, vagy úgy csak akkor, ha kizáródik?
2022. nov. 12. 08:06
6/6 anonim válasza:
Megműtik tb alapon akkor is, ha nincs kizáródva. Nekem kb. 1 hónapot kellett várnom a műtétre, de ez már 6 éve volt, azóta nem tudom, milyen a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!