Kb 3eve tarto hasmenes, menjek orvoshoz vele?
Nekem 17 évesen volt hasonló
Kiderült a tej miatt
Mindig fájt a hasam ment a hasam
Kiderült a tej minden összetevőjére érzékeny vagyok
Azóta is tart..23 vagyok
Hol jobban hol kevésbé vagyok érzékeny.
Ha tejest eszek/iszok rögtön fáj a hasam megy is sokszor..
Érdemes orvoshoz menni!
Kivizsgáltak rendesen gasztrón és úgy lett ibs a diagnózis?
Amúgy kérdező, ha ez folyamatosan van tényleg, az elég durva és már rég elmentem volna. Már Minden napod ilyen? Hogy nem fogysz így?
Nekem 2 éve kb úgy van csak, hogy hetekig/hónapokig semmi, majd néha kicsit behülyül napokra/1 hétre a hasam, de már az is épp elég zavaró, olyankor én is alig merek enni.
De ezzel tutira elmennék.
Négyes vagyok. Sima labor+ tükrözés után mondta a doki. Állítólag polyp nem okozhatja a tüneteket, érdekes módon, mikor levette, sokat javult a helyzet. Azonban azóta sem csinált újat, pedig : elvileg fél évente kellene, 2: hiába kerültem sürgősségire véres hasmenéssel, 3 óra infúzió után sikerült " összefutni" vele ( sürgről küldtek hozzá, én már bent voltam, ő beszólt az asszisztensnek, hogy elmegy. Ekkor futott a nő utána, hogy itt a beteg), majd pár kérdés után közölte, hogy hazamehetek, nem fogok elvérezni. Ugyan csinált egy laktóz terhelést, de eléggé kétes volt az eredmény több okból is. Másrészt pedig kb az az egyetlen termék, amit még gond nélkül meg tudok enni, nem okoz görcsöket..
Ötös voltam. Hát ez elég durva azért. Vérzést polyp tuti okoz, mást nem tudom. Inkább székrekedédre gondolnék ott, mivel akadályozza az utat.
Bocs a kérdésért, de nagyon véreztél és abba se maradt a többi wc-zéskor? Meg milyen jellege volt, kevés friss, vagy sok és fekete? Azért kérdezem csak mert a kettő tök másra is utalhat. Mert ha a doki pl az elmondottakból aranyeres vérzésre gondolt volna, akkor nem parázik rá, csak nem mindegy, miről volt szó.
Ha nem múltak el a tüneteid, akkor az pedig valamitől tuti hogy van és nem csak a polyp volt. Egy vérkép nem zárja ki se a laktóz, glutén, hisztamin, stb. Intoleranciát. Ja és hallottam már, hogy valaki intoleranciától vérzett, ugyanis az is gyulladást tud okozni simán. Allergia teszt se volt. SIBO kilégzéses teszt?
Szóval azért van itt még. Örülj nagyon, hogy a tükrözés oké, csak akkor tovább kellene vizsgálódni ezeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!