Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Has környéki erős fájdalom,...

Has környéki erős fájdalom, mitől lehet?

Figyelt kérdés
2 napja fáj a hasam, nagyon erős tompa fájdalomról van szó, és semmi nem hat rajta, se gyógyszer se az ha wc-zek semmi, ugyan annyira fáj, nem tudom a pontos helyét megmondani mert kiterjedt az egész hasamra, de amióta tart többször járok wc-re es hígabb a székletem helyzettől/testartastol független mindig fáj viszont van amikor jobban elkezd

2022. okt. 29. 19:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
97%
Vakbél gyulladás
2022. okt. 29. 19:37
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Menj el sürgősségire,ez nem jó ha napokig fáj a hasad!
2022. okt. 29. 19:42
 3/12 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam én is
2022. okt. 29. 19:44
 4/12 A kérdező kommentje:
Holnap megyek
2022. okt. 29. 19:44
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Most menj!
2022. okt. 29. 20:35
 6/12 anonim válasza:
Több probléma is elképzelhető, de az erős fájdalom legtöbbször a vakbélgyulladásra jellemző, de nem mindig típusos. Nekem két éve volt, esetemben ritkuló széklet de hígabb, egyre fokozódó jobb alhasi nyomásérzékenység (jobb láb nyújtása köhécselés provokálja, meg persze a rányomás, de azt ne csináld), illetve 37,5-38C közötti hőemelkedés, kisebb láz. Típusosan elő szokott fordulni a köldök körüli fájdalom is, illetve gyakori a hányinger/hányás is (utóbbiak nekem nem voltak). Ha nem múlik vagy rosszabbodás van, éjjel is menni kell (én pl. hajnal 4kor mentem, délután műtöttek), a sürgősségin ezt komolyan veszik. A labor/ultrahang/fizikális vizsgálat általában elegendő is a diagnózishoz, nálam pl. elég volt, az UH kifejezetten ronda képet mutatott, de még nem perforált. Remélem megúszod, de ne vedd félvállról, nem feltétlenül fokozódik annyira a fájdalom, hogy azzal már mindenképpen bemenj a kórházba, bár legtöbbször ez a lefolyás, olyan 24-48-esetleg 72 óra szokott lenni tudtommal. (Nálam 2,5 nap volt)
2022. okt. 29. 20:41
 7/12 A kérdező kommentje:
Holnap reggel megyek mert sajnos nincs közelbe nagyon kórház, de holnap mindenképp elmegyek, mert sok dologban gátol, esetleg ha nem is UH-ra megyek hanem egy szimpla orvosi vizsgálatra úgy is meg tudják mondani? (Kicsit megnyomkodja a hasam, panaszokat kérdezz, csak mert küldtek már el a sürgősségiről)
2022. okt. 29. 22:26
 8/12 anonim ***** válasza:
Majd írd meg hogy mi volt! Szerintem ultrahangot csinálnak majd!
2022. okt. 29. 22:33
 9/12 A kérdező kommentje:
Rendben, mindenképp, csak félek hogy nagy a baj, most is fáj eléggé
2022. okt. 29. 23:48
 10/12 anonim ***** válasza:
Lehet vírusos dolog is, nemcsak vakbélgyulladás, kellene vérkép és hasi ultrahang is.
2022. okt. 30. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!