Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Viszketo vegbelnyilas, mitol?

Viszketo vegbelnyilas, mitol?

Figyelt kérdés

Szeretnem leszogezni, fogok orvoshoz menni, minden szarral orvoshoz megyek, legfobb betegsegem a panik betegseg es a hipochoanderseg.

Mar egy jo ideje viszket a vegbelnyilasom korul, kicsit neha duzzadt szekeles utan de utana teljesen normalis allapotba kerul es van egy kis szalfutas mintha er lenne de nagyon puha, ezert gyanakszom aranyerre, na meg persze minden mas rosszra is amit az agyamba vettem. Amikor viszket es megvakarom vagy erosebben dorzsolom a torulkozovel akkor nagyon hamar felserul ott a bor es van hogy kisebesedik a viszketestol es mintha ilyen vagasok lennenek vagy nem is tudom mintha a meleg kicsipte volna ott a bort ahoz tudnam hasonlitani. Vettem a patikaban ra gombas kremet de az teljesen nem szunteti meg vagyis egy ket napig ha szekeles utan bekenem mert szekeles utan mindig lefurdok. Most szeretnek kiprobalni jovo heten ra aranyeres kenocsot. Csak nem tudom pontosan mar eldonteni hogy mi lehet a bajom. De nyilvan ezt az orvos fogja megmondani nekem. Csak nagyon felek hogy valami komolyabb bajom lehet. Konkretan az egesz napjaimat megkeseriti nem is a viszketes de mar arra is gondoltam h stressz alapon van nalam de akkor miert vannak aranyeres tuneteim. Nem faj meg semmi, neha amikor kitorlom akkor a papir nagyon pocit veres lesz de semmi ver a szekletben. De megis nagyon depresszios lettem miatta. Nagyon nagyon mindent betudok beszelni magamnak. Lehet ez a szulesutani depresszio is vagy akarmo nem tudom. Nem merek rola senkivel sem beszelni. Az orvosomnak is ha megint elmondom valami bajt eszleltem magamon mar felek hogy komolyan se fog venni. Koszonom szepen elore is a valaszokat. 29/no

2022. okt. 29. 12:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Ahelyett hogy itt sirankozol, már régen vehettél volna aranyérre kenőcsöt. Te magad is felismerted az aranyér tüneteit, nem értem hogy miért gomba ellen kezeled.
2022. okt. 29. 12:50
 2/10 A kérdező kommentje:
Igazad van. Csak ez is enyhitette a viszketest. Es ezert nem tudtam eldonteni. De jovo heten mindenkeppen veszek. Es annak mennyi ideig kell hatnia? Vagy ez folyamatos kenegetest igenyel majd?
2022. okt. 29. 12:53
 3/10 A kérdező kommentje:
Es nagyon szokott beizzadni is mar arra is gondoltam hogy attol lehet. Pedig nem vagyok egy nagy darab no
2022. okt. 29. 12:55
 4/10 anonim ***** válasza:
Bugyid milyen? Semmi gumis vagy muszal! Csak pamut, regebbi fazonu. Nagyi bugyinak hivom. Probald meg a bambuszbol keszultet, nekem bevalt. Sloggit hordtam, de ez sokkal jobban lelegzik.
2022. okt. 29. 18:08
 5/10 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen
2022. okt. 29. 20:07
 6/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem lehet tudni mi ez. Nekem anno ugyanez volt, mintha ér lenne, meg éreztem én is ott kisebb dudort, de nem aranyér volt nálam. Nekem 2 hónapig egész nap volt, szinte alig volt nyugtom a viszketéstől. Valami irritáció okozta, írtak fel szteroidos kenőcsöt és 2 nap múlva elmúlt. Vehetsz aranyér kenőcsöt, 1 próbát megér, ha a dokihoz sokára jutsz el.
2022. okt. 29. 21:26
 7/10 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszod
2022. okt. 29. 22:18
 8/10 anonim ***** válasza:

Gondolom már megoldódott, de hátha másnak segít.

Nekem ugyanez volt.. Hónapokig.

Pedig gyerekkorom óta nagyon ügyelek a higiéniára ott is. Pl minden nagydolog után jó alaposan a WC papírral megdörzsöltem. Majd szappanos vízzel megmostam és alaposan szárazrda dörgöltem a törölközővel. Vagy ha nem lehetett akkor legalább popsitörlő.

Szóval már annyira viszketett, hogy este is felkeltem rá, és szinte belemartam. Fájt, de legalább rövid időre elmúlt. De nem is a "testrés", haniem inkább a fapofa közvetlenül "ott". Feladtam és dokihoz (proktológus) mentem. Valami kacsával benézett, kitapogatott, mindent. Igaz pici aranyér volt, de azt monda ehhez semmi köze, amíg belát, minden rendben. De azt mondta a bőr körülötte látszik hogy irritált. Inkább bőr probléma lesz mint végbélnyílás probléma.

Na a doki szerint pont a higiéniát rontottam el :D Nem szabad erősen dörzsölni és állandóan szappanban áztatni. Jó a higiénia ha helyesen használják :D Ha nincs az is baj, ha túl sok az is :) A bőr kiszáradt, irritálódott, megnyugodni meg azért nem tudott mert esténként szétmartam...

Flucinar szeroidos kenőcsöt írt fel. Amivel kb 3 nap alatt elmúlt. Ugyanis a szetroid a bőr reakciót és a viszketés érzést elnyomja, és a bőr meg tud gyógyulni. Nem hiszem hogy 5 napnál tovább kenegettem volna.

Azóta pedig nem dörzsölöm agyon a papírral, hűvös vízben szappan nélkül mosom meg (kivéve persze az esti tusolást), és utána a törülöközővel is inkább csak feltunkolom a vizet, és nem dörzsölöm.

Na azóta minden rendben és a tisztaság érzése is megmaradt :)

45/F

2022. nov. 6. 11:18
 9/10 anonim ***** válasza:

Ja igen... és abba a csapdába én is beleestem amibe Te. Ahogy egyre jobban viszketett, egyre jobban mostam, egyre jobban dörzsöltem kézzel, törülközővel... Mert azt hittem higiéniai probléma miatt viszket.

És kitalálhatod... ez csak még jobban ártott. Ördögi kör :D

2022. nov. 6. 11:23
 10/10 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen, igen ugyanez. Koszonom!!
2022. nov. 6. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!