Miért feszül a gyomrom ebéd után attól függetlenül, hogy kis adagot eszek meg?
Soha nem eszek egyszerre sok ételt, mégis gyakran úgy érzem, mintha egy hatalmas adagot ettem volna, a gyomrom olyan, mintha egy lufi lenne, ami úgy feszül, mintha szét akarna durranni!
Ez az állandó teltségérzet kellemetlen, nagyon zavar, kikészít.
Néha ebédre csak egy bögrényi húslevest eszek és mást nem (sok zöldséggel és kevés hússal). Nem nagy a bögre, a barátnőim nem tudnak ennyiből jóllakni, nekem mégis olyan érzés, mintha tele zabáltam volna magam sok mindennel... :-(
Olyan is előfordul, hogy a városban ügyintézek, ebédidőben még nincs időm ebédelni, veszek 2 nem nagy pogácsát, útközben lassan megeszem és valahogy nagyon "tele vagyok" utána. Mi lehet a bajom?
Egyébként egy kis túlsúlyom van (azt mondják nem molett vagyok, hanem telt), mert alul működik a pajzsmirigyem, ezért is odafigyelek, hogy ne egyek sokat, mert bármit megeszek, hizlal.
Mindig lassan eszek, nem sietek, az ételt jól megrágom és iszom hozzá vizet. Ezért is nem értem, miért feszül a gyomrom ennyire?
Valakinek vannak hasonló panaszai? Tudtok ajánlani valamit, ami segítene?
Hiába írjuk le, valószínűleg semmi köze nem lesz ahhoz, amivel neked van problémád.
Amúgy pajzsmirigyeseknek sokszor jár gasztroenterológiai probléma a betegséghez, szóval tényleg megéri a dokihoz elmenni bár nekem nem találtak semmit sem.
Ha nem akarsz, akkor pedig autoimmune protokol diétát kipróbálhatod. Az a lényege, hogy 3 hónapon keresztül minden lehetséges allergént kivonsz az étkezésedből, és utána egyesével visszarakod őket az étkezésedbe. Így kiderül mivel van bajod
Voltam már két gasztroenterológusnál, nem tudták mi a bajom, nem segítettek.
Ezért tettem fel ide a kérdésemet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!