Cukorbeteg lennék?
Azért iszol sokat, azért van kiszáradva a szád, mert nem vizet iszol. Szerintem nem vagy cukorbeteg. Tapasztalatból mondom sajnos, mert kólafüggő vagyok, nálam is ilyen szokott lenni, bár én ha már érzem a tüneteket, azért iszok vizet is.
Csökkentened kellene az üdítő mennyiségét, tudom, nekem is, beszélni könnyű róla. Megvalósítani már rohadt nehéz hosszútávon... tudom, hogy nehéz lesz.
2l nem sok, ennél többet kellene.
Én pont a vízzel vagyok úgy, hogy hiába iszok bőven, a szomjamat sem oltja és ugyanúgy ki van száradva a szám, ráadásul ha pl éhgyomorra iszom rosszul is leszek :S
Szerintem, aki cukorbeteg az előbb utóbb összeesik és így derül ki.
Én pcos-el még az IR-től is rettegtem, de mai napig nem alakult ki nálam, ami elég furcsa. Évente megyek terhelésesre
Az, hogy nem vagy cukorbeteg, nem jelentheto igy ki, mint ahogy egy korabbi valaszolo megtette.
A zero uditok szenhidrattartalma 0, ennelfogva a vercukorra minimalis, vagy egyenesen 0 a hatasa. A koffein miatt lehet enyhen vizhajto, ami okozhat szomjusagot.
Ugyanakkor a cukorbetegsegnel ez a tunet ugy jelenik meg, hogy a magas vercukrot a vese is probalja korrigalni nagy mennyisegu vizelet kivalasztasaval, ebbol ered a szomjusag. Kb barmelyik gyogyszertarban ellenoriztetheto a vercukor, ha mar ilyen tunetei vannak, akkor azt egy meres is kimutatja.
Az 1es tipusu cukorbetegsegnel valoban az elso tunetek kozott van a poliuria, polidipsia, de ez viszonylag hirtelen jelenik meg es gyorsan romlik. A 2es tipusnak nem ez a jellemzo elso tunete.
Szerintem ellenoriztesd a vercukrod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!