Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Imodiumot meddig lehet szedni?

Imodiumot meddig lehet szedni?

Figyelt kérdés
Krónikus hasmenésre, puffadásra semmi más nem hat sajnos. 3 naponta vennék be egy adagot (2 db tabletta). Lehet ezt hónapokig, évekig szedni?

2022. szept. 29. 11:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Krónikus hasmenésre is alkalmazható, de csak orvosi javallattal, vagyis beszéld meg a háziorvosoddal.
2022. szept. 29. 11:05
 2/6 anonim ***** válasza:

Legjobb ha orvossal beszéled meg. Régen szedtem krónikus hasmenésre, de napi 1-et, és csak amelyik nap tényleg szükség volt rá. Nem tudom, ki javasolta ezt az adagolást, de szerintem egy krónikus hasmenés nem szokott olyan súlyos lenni, mint az akut, ha arra beveszel 2 tablettát egyszerre, akkor székrekedésbe csap át, de ha csak 3 naponta szeded, akkor megint hasmenésed lehet, ha nem veszed be. Tehát egyenletesebben elosztva kéne szedni.

Ha az oka nem ismert, akkor elsősorban azt kell kivizsgáltatni, és kezelni, nem a tünetet.

2022. szept. 29. 11:24
 3/6 anonim ***** válasza:
Rá van írva, hogy csak tünetek csillapítására való, és orvoshoz kell menni...
2022. szept. 29. 11:33
 4/6 A kérdező kommentje:
Három hónapja várok csak arra, hogy a gasztroenterológus rámnézzen. Próbáltam már helyette a Smectát, S. boulardii-t, Pepto-Bismolt, de egyik sem vált be. Amikor beveszek egy adagot 2-3 napig nincs gond, székrekedést nekem nem okoz.
2022. szept. 29. 11:48
 5/6 anonim ***** válasza:

az imodium tól székrekedést kapsz

Én próbáltam mikor nekem is voolt ilyen tartósabb hasmenésem

Rosszul lettem az imoduimtól, gyakoraltilag belém kötött a fos:D

Utána vettem széles spektrumu probiotikumot azt szedtem kb 1 hónapig.

Már a második napon is jobb volt

protexin balance nevűt szedtem

2022. szept. 29. 12:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Szedtem már Protexin Balance-ot, Enterolt, Normafloret, YiYa LGG-t, tartós javulást nem hozott egyik sem. Ameddig szedtem őket tűrhető volt, de már nincs pénzem ezekre.
2022. szept. 29. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!