Ha a fejemet kőrzöm és a nyakam forgatom, akkor hallom, hogy a nyakamnál sistergő hang van, mintha két kavicsot a tenyérben tekergetnénk, akkor az jó eséllyel nyakcsigolya meszesedés?
Hova forduljak: reumatológia, ideggyógyászat?
Most pont nincs háziorvos praxis hiány miatt.
Magánrendelőre gondoltam.
Ne körözd
Ezzel még lehet mindent csinálni.
Persze ha rosszabb lesz már nem, de erre nincs gyógyszer.
Először olvass utána mielőtt butaságokat írsz:
"A kezelésnek fontos része a gyógytorna is, ami azért fontos, mert a betegek az ízületeket a fájdalom miatt alig használják.Ezeket az ízületeket fontos nyújtani, mozgatni. "
Onnan kezdted hogy nyakkal sosem szabad körözni. Aztán meg hogy RA, de nem alátámasztott szerintem. "Az artritisz szó maga az ízület gyulladását, gyulladt állapotát jelenti. Legjellemzőbb tünetei a fájdalom, az ízület merevsége, és időnként duzzanata is." Szerinted mikor és hol írtam arról, hogy gyulladás vagy duzzanat lenne?
Meg aztán:
A betegség elsősorban a kéz- és láb kisízületeit, a csuklót és a bokát, illetve a térdet károsítja. Az ujjak deformáltsága a betegség egyik legtipikusabb tünete.
Nyakat nem írja ide.
Egyrészt te linkelted be, hogy szerinted nyakra ez nem jellemző és az ízületek betegsége, de azért azt jobb tudni, hogy az atlas és axis csigolyánál is van ízület, plusz a nyakszirtcsontnál is, ezeket érintheti az RA. Az, hogy a hazipatika oldal nem írja, nem jelent semmit.
A nyakkörzés, már ha te is a teljes körzésre érted, mert én arról írtam végig, az más esetben sem tesz jót, ez tény, ezért vannak ezek a zajok vagy neszek, sistergések, amiket hallasz. Azt nem tudom ebből, hogy hány éves vagy, van-e neked diagnosztizált RA betegséged, vagy egyéb kopás a csigolyák között, de arra ez jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!