Mitől lehet híg, sárga, rettenetesen keserű, rossz ízű és utóízű hányás?
Arra ébredtem meg, mintha a torkomon akadt volna valami. Vagy, mintha egy gömb alakú guga lenne benne. Aztán rövid időn belül, mintha ez gömbnek érződő valami mintha kifakadt volna, szörnyű, maró folyadékot éreztem a torkom aljában. Fuldokoltam.
Próbáltam felköhögni, telement a szám sűrű, takonyszerű állagú, de színtelen nyállal. Azt kiköpdöstem, de újratermelődött. Ekkor még nem éreztem, hogy hánynon kell, csak ugyanazt a görcsöt a torkomban. Kicsit enyhült, mentem volna a konyhába, hogy egy kis kekszszel felszívjam a maradék nyálat, amikor mélyről jövően kitört a hányás. Nem könnyebbültem meg töle, és alig akart abbamaradni. Fogat mostam kétszer, de még mindig érzem a keserűt a számban, visszabüfög.
Azt olvastam, hogy epe lehet, de azt is írták, hogy az epe nem azonnal jön. Nekem meg csak ez jött, emésztetlen ételdarabok se előtte, se utána nem voltak. Reggel hatkor ettem legutóbb.
Gyomor vagy epe esetleg valami megromlott benned, valami neki ment a másiknak kémiailag. Én arra tippelnék, hogy kevés a gyomorsavad, amit az epe semlegesítene (egyik lug a másik sav), de mivel nincs mit semlegesiteni az feljön. Első körben nagyon sok vizet innák, utána esetleg orvos, bár egy gyomor tükrözés sem leányálom.
Az epe baromira keserű, disznó vágásnál az első dolog hogy kívágják, és kidobják. Ha szétfröccsen a holyag akkor azt a húst is kidobják amire ráment, mert lehetetlen lemosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!