Ugye nem azért küldtek el ultrahangra mert rákos vagyok?
Rák nem derül ki ultrahangon, sok más kizárása a cél. Ha arra van gyanú, akkor továbbküldenek másfajta kivizsgálásokra.
2022. szept. 13. 14:48
2/16 A kérdező kommentje:
Oh rendben. Akkor csak az miatt küldött el hogy megtudjuk az nyirokcsomo e?
Ha nem küldene tovább, hanem azt mondaná, hogy menjen haza, és felejtse el az egészet, sokkal rosszabb lenne, nem?
Bármi is van, gondolj arra, hogy időben lett elkapva 😊
2022. szept. 13. 14:55
4/16 A kérdező kommentje:
Igen, de nagyon félek hogy beteg vagyok. Pedig azt mondta hogy ezek elég kicsik hogy nyirokcsomok legyenek, csak nem tudja ő se pontosan hogy mi ez. Kicsit hiphohonder is vagyok, és nem akarok beteg lenni. De azt mondtad hogy rak nem derül ki, így akkor valószínűleg nem az miatt küldött, megha o azt mondta nem hiszi hogy rosszindulatú akkor csak nem az, nem?
Rákot kizárólag szövettani diagnózis után mondanak. Amúgy kezdeti stádiumban elég jók a gyógyulási esélyek rosszindulatú elváltozás esetén is.
2022. szept. 13. 15:08
Ez nem hit kérdése és nem attól leszel beteg, vagy nem beteg, hogy félsz-e. Ilyen esetben mindig az ultrahang az első, mert ártalmatlan, hamar megvan és a legtöbb esetben ezzel már kiderül, hogy nem kell aggódni.
2022. szept. 13. 15:11
Szerintem csak megnézik mekkora csomó és pár hét, hónap múlva újra.
Aztán ha nőtt, akkor vizsgálják tovább.
Nekem legalábbis így volt.
2022. szept. 13. 15:23
4: te magad is tudod magadról, hogy hipochonder vagy... Ne ragozd ezt tovább, csak magadat betegíted meg.
UH-ra nagyon sok okból elküldenek, én háromszor voltam az elmúlt hónapban, három különböző dolog miatt. EGyik sem rák. :)
2022. szept. 13. 15:25
Nem. A háziorvos nem tudja ránézésre 100%-ra eldönteni, hogy mi az, ezért kellenek a műszeres vizsgálatok.
Nézd a jó oldalát, így ha tényleg az, akkor hamar ki fog derülni és meg tudják gyógyítani.
Sokkal rosszabb lenne, hogyha nem foglalkozna vele a doki. És ha tényleg az, akkor csak olyankor derülne ki, amikor már áttétes és tüneteket okoz.
2022. szept. 13. 15:25
10/16 A kérdező kommentje:
Koszi nektek! Megnyugtato hogy ti is voltatok ott és nektem sem az miatt. Igen szerencsére jó a háziorvosom (ez ritka) jóban is vagyok vele. Megprobalok megnyugodni hiszen, azt mondta ő is hogy nem valószínű hogy rosszindulatú amikor a rakra meg rakerdeztem azt monsta h "ah, nem" szóval ez azért jó. Egyébként én csak 1 csomót érzek, az egyeltalan nwm nagy
Kapcsolódó kérdések: