Be lehet perelni azt az orvost, aki elvégezte rajtam az epehólyag műtétet és a műtét után olyan erős hasmenéses rohamaim vannak évek óta, hogy jelenleg pelenkát kell rá hordanom?
Az epehólyag kivétele után a betegek nagy / óriási százalékánál hasmenés vagy hígabb széklet lesz. Ez a hasmenés folyamatos is lehet vagy sűrűn visszatérhet. Kinek nem okoz nagy gondot vagy kisebb gondot sem, kinek súlyosan romolhat az életminősége. Azt mondhatni, az epehólyag kivétek után bizony ez következmény, nagyon sok betegnél. Ez nem orvosi műhiba. Soha nem is volt ilyen esetben semmilyen orvosi elmarasztalás, mert ez a nagyszámú következmények közé tartozik, mármint a hasmenés.
Amiket tehetsz: 1. olyan dietetikussal beszélni, aki nem ráz le téged két mondattal. Ezt a lehetőséget leginkább magánban jó megkeresni, mert akkor biztosan tisztességesen foglalkoznak veled. 2. Nézz utána a széklet mikrobiom vizsgálatnak (több is van; X cég csak kevés paramétert teszteltet, ezért jóval olcsóbb is, más cég a lehető legtöbbre teszteltet,: ez viszont elég drága, de az a helyzet, egyszeri alkalom, Te pedig padlón vagy, nagyon súlyos életminőség romlással és tünettel) 3. A táplálkozásbeállítást is érdemes megnézni a neten. 4. Visceral terapeuta is sokat tud segíteni. 5. Mivel a pszichés stressz kialakítja / erősíti a tüneteket, így érdemes lenne pár alkalommal mentális szakembert is megkeresni.
Minden és mindennel összefügg! Megfelelő táplálkozás, mozgás, pszichés erősítés, szerveid működéseinek harmonizálása (bélflóra is) együtt fog tudni segíteni.
Ha perelnél, azt 100% elveszítenéd. Sajnos ez a helyzet az epehólyag kivétele és a következményes hasmenéssel kapcsolatosan.
Akkor lehetne perelni / talán pert is nyerni, ha perforált volna a doki valamit, rosszul kötött volna össze valamit, elvágott volna fő artériát, más szervet vesz ki figyelmetlenségből, stb. stb. Ezek a műhiba kategóriák.
A brutál hasmenés ebben az esetben, az egész világon nem műhiba kategória.
Jó hír: epehólyag kivét után még évekkel is lehet állapotot javítani a hasmenéssel kapcsolatosan is.
Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok és kitartást is!
Teljesen érthető és jogos a dühöd!
Vannak biz. nagyságú kövek, amiknél az orvostudomány szerint az orvosnak javaslatot kell mondania az epehólyag kivétellel kapcsolatosan, mert ha bekerül az elvezető csatornába, akkor életveszélyes állapotot idéz elő. Ilyenkor minden perc számít és ugye, amíg felismeri az ember, hogy baj van, felhívja a mentőket, felveszik az osztályra, előkészítik műtétre, ez mind-mind idő. Biz. nagyságú / mennyiségű / tünetű köveknél az orvosnak javasolnia kötelező a szerv eltávolítását, hogy az esetleg kialakuló életveszélyes állapotot megelőzhesse.
Korábban nem volt ilyen hasmenésed soha! Azért nem volt pl. mert megvolt az epehólyagod. Az epehólyag eltávolításának nagy számú következményei közé tartozik ez a tünet (kinél folyamatosan, kinél X étel után, kinek visszatérően).
Nem volt hasmenésed korábban. Az életveszélyt elkerülve a doki műtétet javasolt. Utána leromlott az életminőséged. Nagyon sajnálom én is, hogy ilyen lehetetlen helyzetbe kerültél! Akármennyire is megértelek, fontos elmondanom, sem az orvos, sem a tudomány nem hibázott. Akkor hibázott volna, ha azt mondja gyulladt és mégsem az, vagy azt mondja, két pici kő van benne, de később bebizonyosodik, 0 kő látható az ultrahangon. A te tested reagál így sajnálatos módon. Ez sem hiba, hanem megoldásra váró helyzet!
Ha az orvos tájékoztatott volna, hogy nagy valószínűséggel hasmenés várható a jövőben, akkor talán nemet mondasz (bár nem tudni előre, kinél erősebb, másnál kevésbé lesz erős a hasmenés) és így az orvos "mossa kezeit", mert ő leírta a kötelező javaslatát és Te nem mész műtétre. Ekkor ha baj történik, mert pl. elzáródás miatt életveszélyes állapotba kerül a beteg később, vagy meghal, akkor sem a kórház nem vehető el, sem a biztosító nem fizet a betegnek, Te pedig több szempontból még rosszabb állapotba kerülhettél volna akár.
Valamiért anno felkerested az orvost. Volt esetleg hasi UH (itt láttak köveket), lehetett vérvizsgálat, lehetett a jobb bordaív alatt valamilyen érzékenység időnként vagy sűrűn (vagy nem), lehetett valamilyen panaszod és valamelyik (vagy több egyszerre) vizsgálat után döntötte el az orvos a protokoll szerint, hogy a kivét javaslatot megteszi.
Ha nem volt az UH-on kőárnyék, ha 0 panaszod volt a jobb bordaív alatt, ha a laborod teljesen negatív volt és így műtött meg, az hiba!
Ne szard le az orvosokat! Bármelyik orvos és bármit javasol, nyugodtan kérdezz meg másik orvost vagy egy harmadikat.
Az orvostudomány egy halom dolgot nem ismer még. Amiket ismer, arra vannak nemzetközileg is elfogadott protokollok / kötelezőségek. Előre nem lehet tudni, kinél fog pl. egy foghúzás súlyos tünetet okozni vagy egy kórházi befekvés súlyosabb állapotot okozni, mert pl. kórházi fertőzése lett vagy egy részletes sportorvosi vizsgálat után is, később sportolás közben is újraéleszthetnek valakit, mert infarktust kapott.
Ha a fogorvos nem tájékozódik a beteggel kapcsolatosan és nem veszi figyelembe pl. a beteg vérzékenységét, ha a sportorvos csak beírja a vizsgálatok elvégzését, de nem történik meg, az hiba.
Korábban nem volt tüneted. Valamiért, valamilyen panasz, tünet, képalkotó, labor eredménye miatt kivették az epehólyagod. Az életed a padlóra került.
Sajnos csak kidobott pénz lenne a per és évek története. Nem érdemes általánosítani, hogy ezentúl leszarod az orvosokat, rendelőket, kórházakat.
A megoldásokra jó összpontosítani, illetve arra, hogy ezentúl másodvéleményt, harmadvéleményt kérj, ha lenne panaszod vagy valaki javasol valamit.
Mielőbb nézd át a javaslatokat és mielőbb érdemes dönteni, kit, kiket keresel fel. Már egy napot sem halogatnék, mert így is már sokat szenvedtél.
Mostantól én a megoldásokra összpontosítanék és ha pl. az egyik dietetikus számodra nem jó, akkor nem általánosítanék, hogy rossz ez a rendszer, hanem elmennék másik dietetikushoz.
Vannak lehetőségeid! Hajrá! Kitartást kívánok! Érdemes innentől erre koncentrálni. Már így is sok idő ment el a problémákra, stresszre, így érdemes ettől elbúcsúzni végre és naponta foglalkozni CSAK a megoldási lehetőségekkel.
Drága jó uram! Fogja már föl, hogy nekem nem csupán egyszerű hasmenésem van, olyan volt régen is. Ez görcsös, hirtelen Rohamokban rámtörő Székletürítési kényszer! Ezt nem tudom kontrollálni! Ne bagatelizaljuk már el és hasonlítsuk egy sima hasmenéshez!
Egyszerű rutin ultrahangon derült ki, hogy van néhány apró kövem! Panaszokat nem okoztak soha az életben!
Igen és az orvostudomány számra kuka az orvosokkal együtt!
Ja, és ha öt vagy 10 millió forintomba kerül, az se érdekel, perelni fogok! Ezt már eldöntöttem! Önnek köszönhetően részben, ezt a propaganda szöveget ezt az orvos mentegetésével és ezt a Bagatellizálás t, hogy egy egyszerű hasmenéshez hasonlítja folyamatosan azt az állapotot, amibe én kerültem, hát ezt nem fogom hagyni! Ha kell pénzé teszek mindent, de addig nem állok le amíg azt az orvost tönkre nem teszem!
További szép estét önnek
Ki irta, hogy egyszeru hasmenes? En nem! Tudom mirol beszelsz! Akar reszletezhettem volna mindig: tudom milyen brutalisan rossz az a hasmenes, ami kontrollalatlanul jon, folyik, mint a vizfolyas, gorcsokkel jar, hol kevesbe, hol erosen, hol megerosebben es nem tudsz elmenni barhova, mert ha jon, akkor az nem visszatarthato es sokszor minden szekletes.... soroljam tovabb? Honnan tudod, en egyszerunek gondolom a te hasmenesed? Megkerdezted, mit ertek alatta? Nem! Minek kell reszletezni valamit, ami mar igy is a legrosszabb? Attol jobban erezted volna magad, ha mindig reszletesen beszeltem volna a te szekletedrol? Nalunk a hasmenes az hasmenes. Lehet ragozni, kinek rosszabb, kinek kevesbe. Errol is irtam mar, de latom, nem jol ertelmeztel. Felolem azt perelsz, akit akarsz. Teged szerettelek volna megvedeni, mert en jobban ertek hozza, mint te es segiteni szerettem volna. Ha te a rosszat latod ki a mondataimbol, akkor javaslok egy ujraertelmezest is.
Azt csinalsz, amit akarsz. Ha a szenvedest, buktat, stressz akarod a tovabbiakban es penzt vesziteni, akkor ezt csinalod. Nen az en eletem.
Legkozelebb kerdezz, mielott kijelentesz, mart akkor rajohetsz hamar a tevedesedre.
Nem nekem koszonheted a donteseid, hanem onmagadnak! Tehat ebben is tevedesben vagy. Holgy vagyok amugy!
Felolem jelzalogozhatod a hazad a perre, ez is a te dontesed lesz. Jo felebredest es jobb szovegertelmezest is kivanok.
ja te kérdező szenvedni akarsz .
szöveg értelmezés , belemagyarázás , szenvedni akarásod még nekem is lejön .
segíteni akar neked valaki , te pedig szavakon lovagolsz ?
én is tudom , tünet és tünet között van különbség , de nézd már meg mit írt a másik neked !
minek kéne a másiknak tudnia hogy a hasmenés kifejezést mindig leg-leg szóval használja ?
csak neked tűnik elbagatellizálásnak .
én nem segítettem volna neked ennyit , mint aki sokat írt .
hiába beszél neked valaki , hiába akar neked segíteni valaki , te csak a saját dolgodat hajtogatod .
nem akarod meglátni , hogy a másik szavai érted vannak és nem ellened .
akkor szenvedj tovább és értelmezd át mindig a más támogatását .
én is akartam neked ötletet adni , de rájöttem , neked fölösleges , mert biztosan beletámadtál volna valamelyik szavamba , mert esetleg nem úgy használom , ahogyan neked jó .
te hülyén értelmezel mást is : nekem nem az orvosok mentegetése jön le , hanem az tisztán tudj látni.
akarsz gyógyulni vagy nem ? ha igen akkor pedig értelmezd már jobban ha valaki segíteni akar neked.
Ez mindennapos?
Akkor is van , ha napokig csak székletfogó ételeket eszel + max adag hasfogót?
Semelyik nem hat erre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!