Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Baleset, vagy betegség,...

Baleset, vagy betegség, foggyuladás, vagy egyéb gyulladás során a fájdalomra érdemes N2O-t használni?

Figyelt kérdés

Sima érzéstelenítő helyett N2O-t arra az időre, amíg a fájdalom el nem múlik. Pl. műtét során. Foghúzáskor is használják, ilyen dolgokra gondoltam. Kevésbé káros, mint az érzéstelenítők, a hatása hamar elmegy.

Kérdés, hogy lehet-e kapni receptre, vagy valahol.

2022. szept. 5. 20:16
 1/5 anonim ***** válasza:
49%
Habpatronban az van. Ha nem rendeltetésszerűen használod, veszélyes.
2022. szept. 5. 21:27
 2/5 anonim ***** válasza:
57%
Nem lehet receptre kapni. Egyébként tök jó és biztonságos szer, de a hatása tényleg annyira rövid, hogy csak addig hat amíg szívod.
2022. szept. 5. 21:54
 3/5 A kérdező kommentje:

Csak annyi ideig kell.

Akkor lenne csak használva, amikor szükséges, sérüléskor pl., és valószíű csak ritkán. Viszont nagyon hatásos, állítólag semmi káros hatása sincs, amerikában gyerekeknek is adjàk fogászaton.

2022. szept. 6. 08:16
 4/5 A kérdező kommentje:

Sőt, kötelezően azt adják. Sokkal jobb, mint az erősebb fájdalomcsillapítók, amiknek a hatása nem is jelentkezik rögtön.

Nem tudom, hogy a kormány mért nem vezeti be ennek a biztonságos szernek a használatát fogászaton.

2022. szept. 6. 08:18
 5/5 anonim ***** válasza:

A kormány nem orvos, a Covid miatt pedig korlátozottan használható. Mentősök alkalmazták pár éve, most nem tudom, hogy van. Forgalmaznak és használnak ilyen gázt, de csak a szakellátásban vehető igénybe, nem fognak neked otthoni szettet adni.

[link]

2022. szept. 6. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!