Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nyálka van a torkomban, és...

WidowmakerButt kérdése:

Nyálka van a torkomban, és nem akar eltűnni, nyelési problémáim is vannak tőle, mi lehet az oka? Valakinek volt hasonló?

Figyelt kérdés

Már egy pár hete tarthat ez, nem hinném, hogy allergiától lehet, mert eddig még sohasem volt hasonló. Mintha az orromból folyna a torkom végére, és ingerel, ezért muszáj lenyelnem, de nem képes eltűnni. Bizonyos napokon nem jelentkezik, máskor alig-alig érzem, de néha egész nap érzem a torkomban.

Nyelési problémáim is lettek, talán a túl sok nyeléstől, néha nagyon meg kell dolgoznom a kaja lenyomásával, sőt néha még a folyadékra is oda kell figyelnem, mert nem akarok félrenyelni, esetleg megfulladni.

Orvosnál voltam, elküldött gasztroenterológushoz, allergológushoz és idegorvoshoz is, de mivel nagyon rossz ez az egész probléma, ezért szeretnék rögtön ahhoz az orvoshoz menni, aki megtalálja a problémát.

Veletek fordult elő hasonló probléma? Mit csináltatok, hogy elmúljon?

2022. szept. 1. 19:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Lehet reflux, esetleg krónikus arcüreggyulladás.
2022. szept. 1. 20:04
 2/11 anonim ***** válasza:
62%
Én a gégésszel kezdeném. Meg kell nézni, hogy egyáltalán van-e ott valami. A gasztronak nem látom értelmét, az a gyomorral foglalkozik, nem a garattal. De simán lehet pszichés. Nem vagy stresszes? Ki kéne próbálni valami recept nélküli nyugtatót.
2022. szept. 1. 20:07
 3/11 A kérdező kommentje:

Fül-orr gégésznél is voltam, ott szerencsére nem talált semmi szokatlant, de nincs is semmi fájdalmam szerencsére, csak egyszerűen néha nehéz nyelnem.

Viszonylag stresszes vagyok, nagyon könnyen idegeskedek dolgokon, de biztos van köze a nyálkához a torkomban?

2022. szept. 1. 20:22
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem hinném hogy reflux lenne, mert nem érzek semmi féle fájdalmat, és a reflux általában elég gyakran jelentkezik gyomor fájdalommal
2022. szept. 1. 20:24
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekem ilyen akkor volt, mikor napi 2 liternél kevesebbet ittam.

Az a nyúlós-tapadós cucc, amit csak felkrákogni lehet, nem?

2022. szept. 1. 20:34
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a refluxtól volt ilyen és ez volt az egyetlen tünet, semmiféle fájdalmat nem éreztem, ez az un. néma reflux
2022. szept. 1. 20:39
 7/11 A kérdező kommentje:

Napi 3 litert iszok, van hogy 4-et, nem hinném, hogy attól lenne.

Néma refluxról még nem hallottam, utánanézek majd. 6-os, te mit csináltál? Milyen orvosnál voltál? Kaptál valami gyógyszert?

2022. szept. 1. 21:51
 8/11 anonim ***** válasza:
Gyógyszert elvileg adtak, sokkal több bajom lett töle, szóval egyszerüen megfigyeltem, mi az, amitöl rossz és azt kerülöm, meg magnéziumot szedek, mert az javítja az egészet
2022. szept. 1. 22:19
 9/11 anonim ***** válasza:
Nagyon sok későbbi sulyos betegség előjele lehet a nehezen nyelés. Legtöbbször refluxnak gondolják. Az én exem, ha 4 évve előbb megy el orvoshoz, tán még ma is élne. Az ő vizsgálatainál a leghasznosabbnak a nyelési rtg felvételt tartották (magán sebészeti vizsgálaton végeszték), abban lehetett jól megfigyelni, van-e vami szervi eredetú probléma. De előtte már egy sima kontraszt anyag nélküli mellkas CT is kimutatta (tüdő osztály küldte oda) a nehéz nyelés (nyelőcső dugulás) problémáját. Ha pszichés eredetű, akkor ezek mind negatív leletek lesznek..
2022. szept. 2. 06:11
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha reflux, akkor gyógyszer nélkül is szépen karban tartható. Soha egy szemet sem vettem be, de nincs már tünetem, tartom a diétát. Este nem eszem, legfeljebb kekszet, zabkását, csípőset soha, kevés kávé, de csak délelőtt, sem fekete teát, és este nem jó a tömény alkohol sem. Este csoki sem jó.
2022. szept. 2. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!