Karikás szem, sápadt arcbőr, folyamatos fáradtság, szív bedobbanás, mitől lehet?
Figyelt kérdés
Az ajkaim is nagyon világos színűek, ha széthúzom fehérek.
Voltam vérvételen nem mutatott ki vérszegénységet, pajzsmirigyem egészséges, a szívem is.
Annyi, hogy a vérnyomásom kicsit alacsonyabb szokott lenni 98 körül.
Milyen betegségre utalhatnak ezek?
2022. aug. 30. 10:18
1/5 anonim válasza:
Ha nem vérszegénység akkor burnout/túlhajszolás/kimerültség lehet. Stresszes időszakban vagy?
3/5 A kérdező kommentje:
Sajnos gyakran vagyok stresszes, ideges. Emiatt van, hogy rosszul alszok, de nem mindig ha jól alszok akkor is ez van. 😕
Nem tudom milyen kivizsgálásra lenne még érdemes elmenni.
2022. aug. 30. 17:14
4/5 Senior Séf válasza:
Mellékvese kifáradás. A mai ember folyamatos stresszben él. Akkor is, ha amúgy észre sem veszi. Mert nemcsak az evidens stresszforrások léteznek, hanem rejtettek is, mint pl a modern táplálkozástól folyamatosan behintázó vércukor, a napjainkat körülvevő mintegy 8000 (és egyre növekvő számú) kemikália, a felborult bélflóra, a monitorok hideg kék fénye, stb. És minden stresszforrás fokozott kortizoltermelésre készteti a mellékvesét, ami az állandó igénybevételtől kifárad, és nem tudja ellátni a feladatát. Pedig voltaképpen "ő" a testünk energiaközpontja. És itt nem áll meg a történet. Létezik egy hipotalamusz-hipofízis-mellékvese tengely, ami olyan, mint egy háromlábú szék; akármelyik lábát rúgod ki, borul mind a három.
5/5 anonim válasza:
4- ezt milyen vizsgàlattal lehet megállapítani hogy mellékvese-kifàradàs? Mit kell kérni az orvostól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!