Táppénz egy napra visszamenőleg?
Hát olyan problémám akadt hogy szombaton (agusztus 20 ünnepen) dolgoznom kellet volna mert nekem munkanap lett volna a 4 műszakos munkarend miatt.A gond ott kezdődött hogy éjszaka rám jött a hasmenés voltam kint 2x a mosdóban de ez még nem tartott volna itthon.Ki is mentem hajnalban a buszhoz de a buszmegállóban is el kapott a dolog amíg vártam a buszra így nem mertem felülni a több órás busz útra mert úgy sem bírtam volna ki haza kellett jönnöm.Utána még az nap 2x voltam megint a Wc-én vele és el is múlt.Valószínű hogy valami meg kavarhatta a gyomrom nem betegség az oka.
A baj hogy pont akkor jöt rámt amikor mentem volna a munkába és ez miatt nem tudtam el indulni.Mivel tegnap ünnep is hétvége is volt ma is az van ugye rendelés nincs max ügyelet de hát így hiába is mentem volna ha nincs rendelés az nap amikor történt a dolog.Legközelebb Hétfőn tudok be menni és szólni hogy problémám volt de el múlt.Úgy tudom 3 napra vissza menőleg adhat a házi orvos táppénzes papírt és ugye akkor még nem esek ki a határ időből.A kérdés hogy 1 napra is tud adni? Nekem csak szombatra lenne szükségem de a sima igazolást nem fogadják el a munkahelyen csak a táppénzest.Az lenne a számomra jó mert 1 nap hiányzás miatt nem buknám el a bónuszokat meg semmit és minek lennék több napot ha már semmi bajom.
Ez most nagyon úgy hangzik mint ha csak el akartam volna lógni a napot de nem szokásom ilyennel szórakozni.És tényleg csak szoktam ilyen helyzetben orvoshoz fordulni ha tudom hogy nem fogom kibírni így a munka napot.Ebben az esetben a busz utat.+ Dolog ami igazol hogy nem csak lógni akartam az hogy több mint 2 éve a gyárnál dolgozom már és voltam vagy 5x táppénzen összesen ami szerintem nem sok.Ráadásul most lettem át helyezve másik részlegre új emberek közzé új főnökönhöz nem így akartam bemutatkozni hogy már az első műszakom alatt hiányzom de sajnos így alakult elég rosszul jött ki ez most.Jó múltkorában amikor lebetegedtem és hétvége volt nem volt csak ügyelet.Felhívtam őket hogy hétfőn tudok majd menni orvoshoz semmi érdemlegeset nem mondtak csak hogy nem lett volna muszáj beszólnom vagy be mennem mert be akartam hogy legyen nyoma hogy betegség miatt maradtam itthon.Most akkor ma szóljak telefonáljak hogy hihetőbb legyen a dolog? Mert tegnap az ünnep miatt nem telefonáltam.
Viszont ha nem kapok táppénzes papírt bent is azt fogják hinni hogy csak lógni akartam.
Egy napos táppénz is van, és öt napra visszamenőleg írhat táppénzes papírt a háziorvos.
A többi már rajta múlik.
Mivel soha nem kértem még 1 napra így ne mvoltam vele tisztában. :D
Köszönöm a válaszokat.
#4. Ha vizsgálatra mész pl, a szakrendelő valóban csak igazolást adhat, mert nincs jogosultsága táppénzre venni.
A háziorvos viszont akár 1 napra is kiírhat táppénzre.
4. Nem egyszer voltam 1 napig táppénzen és olyan is előfordult hogy egy nappal később tudtam elérni az orvost adott visszamenőleg.
Kérdező az orvosnak ne részletezd a problémát ilyen szinten. Csak annyit mondj hogy egész nap hasmenésed volt ezért nem tudtál munkába menni. Ennyi. Meg fogja érteni. Másokkal is előfordul.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!