Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A mellékvese-kifáradás létező...

A mellékvese-kifáradás létező betegség?

Figyelt kérdés
Ki diagnosztizálja? Ismersz olyat, akinek ez van? Mi a gyógymódja?

#mellékvese-kifáradás
2022. aug. 14. 19:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt gyanítom így laikusként, hogy endokrinológus diagnosztizálja, például kortizol szint alapján.
2022. aug. 14. 19:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
2022. aug. 14. 20:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem már volt ilyenem. A kavét sem tudtam meginni.
2022. aug. 17. 22:11
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen. Nekem pont ezt diagnosztizálta tegnap az endokrinológus. Kórosan alacsony volt a kortizol szintem. Az állandó stressz miatti fokozott kortizol termelés miatt egy idő után "kifárad" a mellékvese és nem termel elég kortizolt. Az én esetemben ez elvonta az energiát a progeszteron termeléstől is és emiatt a gyermekvállalás sem lehetséges amig nem kezelik
2022. aug. 18. 11:08
 5/7 anonim ***** válasza:
Hány vérvételből deríthető ez ki, milyen mértékű és hogyan jelentkező fáradtsággal jár?
2022. aug. 18. 11:14
 6/7 anonim ***** válasza:

4.

Nekem úgy indult hogy emellett híztam is és hiába jártam edzőterembe heti 6x 3órát és kalóriát számolva megfelelő étrend mellett sem fogytam. Aztán olyan mértékű fáradtságaim voltak hogy reggel sírni tudtam volna annyira nem ment a felkelés. Hazaértem és bedőltem aludni. A menzeszem förtelmes volt. Egyszer 2 hónapot késett majd 1héttel előbb jött meg.

Nekem 2 vérvétel kellett. 1x a menzesz 1.napján majd a menzesz 20napján. Éjfélkor 0.5mg dexamethason tabletta mellett

2022. aug. 18. 11:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó! Esetleg megkerdezhetem h változott e azóta vmi? Jobb már a mellekvesed?

Nekem is ugyanez van.

2023. febr. 3. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!