Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Covid-19 teszt eredmény?

Covid-19 teszt eredmény?

Figyelt kérdés
Ha a C sáv normális vastagságú, a T pedig megjelent, de nagyon halványan. Akkor attól pozitív az eredmény?

2022. aug. 11. 20:41
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
#10 Köszönöm a kommented és neked is jobbulást kívánok :)
2022. aug. 12. 14:32
 12/18 anonim ***** válasza:
72%

Nekem pl akkor még negatív volt, amikor már rosszul éreztem magam, és pár nap múlva lett olyan erősen pozitív, hogy már akkor megjelent a csík, amikor odaért a folyadék.

Akik szerint mindenre pozitív lesz, azok hülyeségeket írogatnak, persze nem próbálták ki, csak elhiszik a hasonszőrű bolondoknak.

Jó lenne végre eljutni odáig, hogy aki fertőző beteg, az igyekszik nem továbbadni ezt másoknak, akár súlyos a betegség, akár nem.

2022. aug. 12. 22:32
 13/18 anonim ***** válasza:

a tesztcsik hslvanysaga erossege semmit se jelez se azt hol tartasz a betegsegben se azt mennyire vagy fertozott vagy fertozo

Sajnos ezt sokan nem tudjak.

A lenyeg, hogy a legtobb ilyen orrbadugos antigenteszt eredmenyet 15 percen (20 percen) belul tehat kb a 15. percben kell leolvadni ha akarmilyen halvanxan is de latod addigra a T mellett is a csikot akkor sajna pozitiv vagy. Keruld a tobbi embert, mert megfertozheted oket.

Jobbulast!

2022. aug. 13. 22:35
 14/18 anonim ***** válasza:
49%

Igen, akármilyen halvány is, az már pozitív.

Ebből a szempontból nem számít, mennyire erős a csík. Ám helyes mintavételnél az is jelent valamit, hogy mennyire erős, mert, ahogy lábalsz ki belőle, általában egyre halványabb, végül eltűnik.

Nem egészen megfelelő mintavételnél lehet random, hogy milyen erős, attól függően, éppen mennyi minta került a mintavevőre.

2022. aug. 13. 22:59
 15/18 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy hülyeség, de ezek antigén tesztek, nem? Amik a szervezetedben lévő antigéneket mutatják ki, amik akkor alakulnak ki, ha felveszi a harcot a vírus ellen, VAGY ha a kapott vakcina dolgozik benned. Ergo az oltások is okozhatnak pozitív eredményt, persze ettől nem vagy beteg, de ezért kellenének a PCR tesztek.
2022. aug. 14. 20:00
 16/18 anonim ***** válasza:
63%

Igen, ez tényleg hülyeség, bocsi... :)

Egyrészt a gyorstesztek antigénfelismerése nem ugyanazon fehérjére specifikus, mint amit az oltások produkálnak, másrészt oltás után csak egy rövid ideig van benned antigén, harmadrészt az orrodban nincs belőle.

2022. aug. 14. 20:24
 17/18 anonim ***** válasza:

16.# Köszi, elfogadom a választ, de csak annyit, hogy figyelmetlenül olvastam a kerdező hozzászólásait és a vérből dolgozó gyorstesztekre gondoltam, az ilyenekre, nézd:

[link]

A nyálas tényleg nem jelez fals eredményt, a véres viszont igen:

[link]

De igaz, én voltam figyelmetlen.

2022. aug. 14. 23:11
 18/18 anonim ***** válasza:
49%

Oké, de ez két különböző dolog.

Az antigénteszt a vírus jelenlétét mutatja ki, azaz az aktuális betegséget. Ahogy a PCR is.

A vérből dolgozó tesztek antitesteket mutatnak ki, és nem alkalmasak az aktuálisan zajló betegség kimutatására, viszont mind a már lezajlott betegséget, mind az oltottságot jelzik.

A fals pozitivitás egyikre sem jellemző.

(Ez semmilyen tesztnél nem lehet nulla, de a covid tesztek esetében nagyon alacsony valószínűségű, különösen az antigénteszt és a PCR esetében.)

2022. aug. 14. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!