Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Az van,hogy már egy ideje szívtáji tompa,nyomó feszítő érzéseim vannak/eleinte csak heti pár alkalommal/, mellett még random, napoközbem néhany ütés erejéig olyan erőset ver a szivem,hogy egyből odakapok/kb1 hete kezdődött/,lever a víz panikolni kezdek és pont emiatt mentem be a héten a sürgösségire, az ekg semmi rendelleneset sem

mutatott, az orvos szerint meg idegi túlterheltség,szedjek panangint meg igyak gyógynövényes teát. Már negyedik napja úgy csinálom ahogy mondta, de most is fel2kor itt írom ki a bajom, mert az előbb megint ramjött egy ilyen erős szívveres, nagyon furcsa, mintha amugy nem is a szívem verne ilyenkor, hanem csak egy kis része vergődne. Termeszetesen voltam tobbszor orvosnal ahol "teljesen egeszséges"nek tituláltak.

Egyébként fülzúgás is jelen van, ami az utobbi hetekben már sípolásba is át át megy. Reggel nagyon gyengen ver a szívem, alig van pulzusom, estenkent meg tudom úgy számolni, hogy a kezem a testem mellett van,szval erzem a dobogásomat fejemben testemben.

Nem érzem magam jól, és már az is megfordult a fejemben,hogy búcsulevelet írok, ha esetleg napkozbe csak úgy megadná magát a szívem.

#elegemvanhogy8hónapjaorvoshozjárok
2022. aug. 7. 01:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én azt csináltam, hogy kivizsgáltattam magam a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben; adtak hordozható, felragasztott EKG-t (Holter-készüléket); meg vettem EKG mérős órát is, és annak az adatait is kinyomtattam a kardiológusnak. Kaptam egy párhavi enyhe gyógyszert, meg felírta, hogy szedjek megadott mennyiségű magnéziumot, és azóta nem érzek tüneteket.
2022. aug. 7. 01:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja és igen, nekem is halálfélelmem volt, meg egy pánikrohamom is, meg összeraktam egy táskát h ha infarktusom lesz, egyből tudjanak vinni az intenzívre, szóval meggyötri az embert ez az élmény.
2022. aug. 7. 01:55
 3/7 A kérdező kommentje:

Először is,kicsit megnyugtattál, köszi!

Másodszor, a holternek mit sikerült kiszürnie,meg mennyi idő után kaptál időpontot?

2022. aug. 7. 02:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szívesen! ❤

Ez a COVID felfutó szakaszában volt, szóval nem volt olyan gyors az időpont, asszem; és nem tudom, hogy éppen most mekkora a leterheltségük.

A Holter csak egy napig maradt rajtam, de valószínű, hogy ennyi is elég, különben hosszabban fent hagyták volna. Egy szupermodern miniatűr készülék volt mellesleg, nagyon tetszett. Naplót kellett írni mellette, hogy éppen mit csinálsz: edzés, utazás hazafelé, üldögélés az irodában, sétálás stb.

Nálam az eredmény olyan kicsi eltéréseket mutatott, amelyek még belefértek a normál működésbe. A doktornő úgy fogalmazott, hogy a magnézium ilyen esetben "csodaszer", és valóban, azóta nem érzékeltem tüneteket, illetve csak nagyon ritkán és minimálisan.

Én a Rossmann sajátmárkás magnézium tablettáját szedem, az altaparma 300 tablettás dobozát veszem, 2 tablettát fogyasztok naponta, 150 mg magnéziumot tartalmaz egy tabletta, tehát napi 300 mg-ot szedek, ez megfelel a felírt dózisnak. Ez a rossmannos készítmény szuperolcsó hatóanyag/ár arányban (1500 ft egy doboz).

[link]

2022. aug. 7. 03:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha pedig szeretnél olcsón EKG mérős órát, akkor én ezt vettem: Withings Move ECG. Sajnos mostanra kifutott a modell, de néha még lehet kapni leárazva, vagy megpróbálhatod használtan megvenni. Egy darab elemmel fél évig működik, okostelefonra küldi az adatokat, saját kijelzője nincs, de európai tanúsítvánnyal rendelkező, hitelesített EKG-t mér:

Kínálat:

[link]

Teszt, leírás:

[link]

Ha több pénzt is rászánsz, akkor a Samsung Galaxy okosórák vagy az Apple Watch is mér hiteles EKG-t.

2022. aug. 7. 03:10
 6/7 A kérdező kommentje:

külön köszi a linkekért<3

jó,hogy a magnézium megoldotta a problémádat,kíváncsi leszek nekem mi lesz a végeredmény.Mondjuk számítok valami súlyosabbra, tünetekből, meg abból kiindulva,h apum szívbeteg es gondolom frankón nagyobb a rizikó valami szívbetegsegre.És a panangint a doki a "szív gyogyszer"ének nevezte, és azóta csak rosszabb lett._.

2022. aug. 7. 04:24
 7/7 A kérdező kommentje:
Tavaly az órán sokat gondolkodtam, majdnem vettem is,de helyette sikerült elcseszni azt a pénzt valami másra.
2022. aug. 7. 04:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!